'Les Nostres Tradicions' uneix la música simfònica amb la cultura popular


Temes relacionats

L'Orquestra Simfònica de Sant Cugat recorda avui el 1714 en un concert (14/mar/14)

L'OSSC renova el 'Concert de Nadal' al Teatre-Auditori (28/des/13)


  • Comparteix:

L'assaig d'aquest dissabte ha aplegat més de 80 músics de diverses edats

L'assaig d'aquest dissabte ha aplegat més de 80 músics de diverses edats

L'Orquestra Simfònica de Sant Cugat (OSSC), l'Orquestra Simfònica Juvenil de Catalunya i la cobla de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) s'uniran aquest divendres al Teatre-Auditori en el concert 'Les Nostres Tradicions'. L'actuació vol trencar tòpics sobre les orquestres simfòniques i mostrar la gran varietat que poden oferir.

Les formacions protagonistes del concert han posat a prova l'actuació aquest dissabte en un assaig al Conservatori. 'Les Nostres Tradicions' reunirà més de 140 persones entre músics i membres d'entitats, que oferiran en acabar el recital una mostra de cultura popular i tradicional.

El director de l'OSSC, Josep Ferré, ha explicat a Cugat.cat que l'objectiu d'aquesta proposta és desmitificar les formacions simfòniques i demostrar la gran varietat de gèneres musicals que poden oferir.

Josep Ferré

M'agrada molt desmitificar que és una orquestra simfònica. Una orquestra simfònica pot semblar una cosa elitista, però no ho és. O que només fa un tipus de música, però pot fer qualsevol tipus de música. És un concert que trencarà mites.


El concert es dividirà en dues parts. La primera, a càrrec de l'OSSC, començarà amb la peça 'El pessebre' de Pau Casals i amb l'obra 'Montjuïc, suite de danses catalanes' del compositor Benjamin Britten. Aquesta part acabarà amb 'Finlàndia', de Jean Sibelius.

A la segona part se sumarà la cobla de l'ESMUC per interpretar diverses sardanes. La crònica musical de temes de festa major de Xavier Pagès 'La Processó', en el qual participarà el grup de percussió santcugatenc Karabassà, posarà el punt final al concert.

Després d'aquesta actuació, la festa continua amb els Geganters, Caparrots, Diables, Bastoners, acompanyats de les gralles. El portaveu de la Coordinadora d'Entremesos de Cultura Tradicional, Roger Ricart, ha destacat la col·laboració entre les entitats i la simfònica.

Roger Ricart

La idea és que la gent quan surti del Teatre-Auditori es trobi amb els bastoners ballant, els gegants, els diables. És interessant aquesta col·laboració entre entitats i orquestra.


El concert, que tindrà lloc aquest divendres a les nou del vespre al Teatre-Auditori, s'emmarca en els actes locals de commemoració del Tricentenari del 1714.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.