El ministeri de Foment comença la seva part de les obres del Celler Cooperatiu amb més dos anys de retard


  • Comparteix:

Per fi, Foment assumeix la seva part de la obra, dos anys després.

Per fi, Foment assumeix la seva part de la obra, dos anys després.

El ministeri de Foment ha iniciat, finalment i amb dos anys de retard, la seva part de les obres de reforma i rehabilitació del Celler Cooperatiu. La part que ha d'executar el govern espanyol, per un import de 713.000 euros, permetrà la recuperació de l'estructura i el condicionament de l'edifici modernista de Cèsar Martinell per convertir-lo en un museu del passat vitivinícola de la ciutat i espai cultural.

Finalment l'empresa 'Societat Catalana d'Instal·lacions i Obres' ha començat aquest mes els treballs de tancament de l'edifici i remodel·lació interior que permetran rehabilitar el Celler per convertir-lo en subseu del Museu de Sant Cugat vinculat al seu passat vitivinícola.

Els treballs arriben amb dos anys de retard ja que el ministeri -que fins ara dirigia Francisco Álvarez Cascos- havia de començar les obres tant bon punt l'Ajuntament enllestís la seva part, el gener del 2002. El consistori s'ha encarregat de la reforma exterior i el reforç de la teulada i estructura per un import de 265.000 euros.

L'arquitecte de l'Ajuntament, Albert Farràs, ha explicat que l'edifici quedarà recobert d'una gelosia que permetrà reproduir la penombra característica dels cellers de l'època:

Albert Farràs

L'edidici està despullat i hem posat un vidre que el protegeixi i que recordi la penombra dels antics cellers.


L'Ajuntament ja té el projecte per convertir el monument de Cèsar Martinell en una reproducció de l'antic celler del vi. Es conserva el moll de càrrega i descàrrega, alguna de les botes i fins i tot els rails per on circulaven les antigues vagonetes de principis del segle XX:

Albert Farràs

Hem conservat un cup de 4 o 5; el moll de cparrega i descàrrega i els antics raila.


Aquesta part es farà mitjançant la construcció d'una sala d'exposicions d'uns 100 metres quadrats des d'on es podrà observar globalment el procés d'elaboració del vi a partir de la conservació de diferents màquines i aparells. Farràs també ha avançat que alguns rails estan molt malmesos i no s'han pogut mantenir però, en canvi, les vagonetes s'han pogut conservar quasi intactes:

Albert Farràs

Alguns rails han quedat molt malmesos i no s'han pogut recuperar. En canvi, altres sí. Les vagonetes estan ben conservades.


A més de subseu, el celler tindrà altres usos oberts a la ciutat. La nau central de 300 metres quadrats de l'entrada principal estarà dedicada a acollir concerts, concerts de cambra, conferències i sala d'assajos per als Castellers. El cost total previst del projecte és d'1.112.000 d'euros finançats per l'Ajuntament, el Ministeri de Foment i el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.