La Roda d'Esbarts demostra el bon estat de salut de les danses tradicionals


Temes relacionats

El Grup Mediterrània crea 'Quadrigènia', el primer muntatge 100% propi (31/mar/14)

Sant Cugat, parada de la Roda d'Esbarts per promocionar la dansa tradicional (13/abr/13)

El Grup Mediterrània torna a implicar-se en la pervivència del balls tradicionals catalans (24/mar/12)

Els balls tradicionals catalans prenen Sant Cugat per cinquè any consecutiu ( 9/abr/11)

El Grup Mediterrània fa d'amfitrió de tres esbarts amb un exhibició conjunta de dansa tradicional (19/abr/10)

El Grup Mediterrània repassa els seus 15 anys d'història a 'El color de la dansa' (16/abr/10)


  • Comparteix:

L'Escola de dansa del Grup Mediterrània ha reforçat aquest dissabte els vincles amb els esbarts Gaudí de Barcelona i Dansaire Vicentí de Sant Vicenç dels Horts a la Roda d'Esbarts Catalònia, que ha servit per demostrar el bon estat de salut de les danses tradicionals catalanes. L'acte ha permès als dansaires conèixer altres formacions i balls en un espectacle ple de dinamisme.

Els dansaires més petits del Grup Mediterrània han arrencat la mostra, que ha comptat amb una vintena de ballarins santcugatencs dels grups infantil i juvenil. Balls com 'La masovera', 'El patatuf' i 'La bolangera' han omplert de ritme i música popular la plaça de l'Om, on han assistit prop de cinquanta espectadors. La coordinadora de l'Escola de dansa del Grup Mediterrània, Anna Mayol, ha subratllat la vessant social de la jornada, que els permet conèixer altres formacions i aprendre nous balls.

Anna Mayol

Els nens coneixen altres esbarts i veuen món. Nosaltres també podem aprendre altres balls, més enllà dels que fa el Grup Mediterrània.


Segons Mayol, a través de la Roda d'Esbarts poden mostrar la tasca del Grup Mediterrània i ensenyar que 'les danses tradicionals catalanes van més enllà de les sardanes'. En aquest sentit, la coordinadora de l'Escola ha destacat el bon estat de salut de la formació i ha posat com a exemple el nou ball que estrenaran per Festa Major.

Anna Mayol

L'Escola de dansa està en molt bona situació. El grup de mitjans s'ampliarà l'any vinent. Els grans estem preparant un espectacle nou que s'estrenarà per Festa Major.


Els esbarts Gaudí i Vicentí també han mostrat als sancugatencs el seu repertori, format majoritàriament per cançons tradicionals catalanes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.