El CRBMC restaura part dels frescos del convent dels Caputxins de Figueres


Temes relacionats

El Centre de Restauració de Béns Mobles obre la porta a l'autofinançament (11/mar/14)

El CRMBC completa la restauració del mausoleu del general Prim ( 5/feb/14)


  • Comparteix:

Part dels frescos del convent es restauren a Valldoreix / Foto: ACN

Part dels frescos del convent es restauren a Valldoreix / Foto: ACN

El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC), ubicat a Valldoreix, s'està encarregant de la restauració de part dels frescos del convent dels Caputxins de Figueres. Aquesta actuació s'emmarca dins el projecte per reconvertir aquest antic convent en un auditori amb capacitat per unes 300 persones i que està previst que es pugui obrir al públic la primavera del 2015.

L'altra part que està en restauració, la corresponent als frescos dedicats a Sant Roc, es duu a terme al mateix convent. Totes aquestes pintures murals daten del segle XIX, i es van trobar quan van començar les obres per adaptar la comunitat.

Actualment, les obres es troben en una segona fase, que consisteix a restaurar els frescos descoberts. Una vegada completada aquesta actuació, que s'allargarà fins a la primavera de l'any vinent, s'obriran les portes del convent al públic.

El projecte inclou una tercera fase d'obres per millorar els accessos i instal·lar el mobiliari. Els treballs d'adaptació del convent tenen un pressupost d'uns 1'8 millions d'euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.