La novel·la, protagonista aquest Sant Jordi amb els escriptors locals


Temes relacionats

La ploma santcugatenca en assaig, present en aquest 23 d'abril (23/abr/14)

Sant Cugat, escenari de les obres dels escriptors locals (23/abr/14)

El santcugatenc Emilio Diéguez explora el segle XI a la seva primera novel·la (17/abr/14)

Romeva: 'Fukushima hauria d'ensenyar que no hi ha risc zero en la nuclear' ( 4/abr/14)

L'escriptor Lluís Calvo presenta la seva nova novel·la 'L'endemà de tot' (12/mar/14)

Xavier Bosch: 'La força dels mitjans ve del que publiquen i del que callen' (27/feb/14)

La nova obra de Carles Casajuana aborda la identitat catalana i el món editorial (16/set/13)

José Garcia: 'Jo he estat en un sanatori com el que surt al meu llibre' (25/mai/13)


  • Comparteix:

L'energia nuclear, la identitat catalana, els dilemes quotidians, la repressió franquista, periples en l'Edat Mitjana i la indústria farmacèutica. El gènere de la novel·la transforma aquests temes de la mà d'autors locals, alguns veterans i d'altres que s'estrenen per Sant Jordi. Les plomes són les de Raül Romeva, Carles Casajuana, Lluís Calvo, José García Delgado, Emilio Diéguez i Xavier Bosch.

'Retorn a Shambhala', de Raül Romeva (Mondadori)

A 'Retorn a Shambhala' l'exeurodiputat santcugatenc Raül Romeva reflexiona sobre l'ús imprudent de les energies no renovables i sobre l'espiritualitat, en un viatge que porta el lector des del Tibet fins al continent perdut de l'Atlàntida. Un terratrèmol, un tsunami i una tempesta geomagnètica són alguns dels ingredients de l'obra on Romeva uneix diversos personatges en una missió: trobar Shambhala.

'El melic del món', de Carles Casajuana (Columna)

Casajuana es torna a endinsar en la identitat catalana amb una novel·la sobre la situació actual del país i el món editorial. L'autor recupera els personatges de 'L'últim home que parlava català' i tracta qüestions com la llengua, la indústria cultural i les subvencions públiques en el sector editorial. L'encàrrec d'escriure un assaig sobre la identitat catalana és el tret de sortida del relat.

'L'endemà de tot', de Lluís Calvo (Raig Verd Editorial)

A 'L'endemà de tot' Calvo presenta una obra intimista on reflexiona, representant el dia a dia d'un grup d'amics, sobre l'amor quotidià i la por als canvis. El santcugatenc escriu una atípica història d'amor que busca una èpica molt particular per parlar també de la foscor, les obsessions i els bars de moda. Es tract d'una reflexió sobre com sobreviure a la vida diària.

'Todas las noches oscuras', de José García Delgado (SeLeer)

Primera novel·la de García Delgado on narra l'experiència d'un nen d'11 anys que és internat en un sanatori l'estiu de 1969, on pateix tota mena de maltractaments i vexacions. Allà descobrirà un ambient dur i escapades que el faran descobrir móns desconeguts i situacions que enforteixen l'amistat entre els pacients. La trama es desenvolupa en els darrers anys del franquisme a Barcelona.

'El fabricador de tintas', d'Emilio Diéguez (Autoeditat)

Diéguez s'endinsa en les batalles del segle XI en la seva primera novel·la, protagonitzada per un jove noble nascut a Constantinoble que emprèn un viatge en què descobrirà com es confeccionen els llibres i els manuscrits durant l'Edat Mitjana. En aquest periple, el jove visitarà indrets com les mines de mercuri d'Almadén i el castell de Sagunt i coneixerà poetes sefardís, reis musulmans i esclaus.

'Eufòria', de Xavier Bosch (Proa)

Després de 'Se sabrà tot' i 'Homes d'honor', Xavier Bosch explota de nou el thriller periodístic ara endinsant-se en els negocis turbulents de la indústria farmacèutica amb la comunicació 2.0 com a teló de fons. L'obra toca 'la relació perversa' entre el poder i el periodisme cosa que, segons Bosch, l'ha permès defensar la necessitat més que mai d'estar informats, i en qualsevol format.

Xavier Bosch

Som una necessitat social. Al periodisme li queden moltes hores per davant. Que les notícies ens trobin a nosaltres és l'evolució.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.