Àlex Barnils presenta el llibre sobre el general Moragues


Temes relacionats

Àlex Barnils explora la figura del general Moragues amb una biografia dramàtica ( 7/abr/14)


  • Comparteix:

Fragment de la portada del llibre / Foto: Clipmèdia Edicions

Fragment de la portada del llibre / Foto: Clipmèdia Edicions

El guionista santcugatenc Àlex Barnils presenta aquest dimarts el seu llibre 'General Moragues, el diable de les Guilleries' (Clipmèdia 2014) a la Casa de Cultura. Barnils reviu el paper que va desenvolupar el general durant la Guerra de Successió en aquest treball que es donarà a conèixer a dos quarts de vuit de la tarda.

La relació entre Àlex Barnils i el general Moragues va començar quan el guionista anava a l'escola. Allà va descobrir la història del militar, que va tenir un paper cabdal en la Guerra de Successió i va governar la fortalesa militar de Castellciutat. Barnils ha explicat a Cugat.cat que el llibre sorgeix d'un guió cinematogràfic amb la intenció de desmentir mites i mostrar la vida del general.

Àlex Barnils

Parteix d'un guió cinematogràfic sobre el personatge, que em semblava prou interessant. Volia saber més sobre ell però també reivindicar-lo.


El llibre inclou il·lustracions de diverses armes de l'època que separen les parts del text i complementen la història. Per elaborar el llibre, Barnils s'ha documentat a través d'altres publicacions i manuscrits de l'època.

La presentació comptarà amb la participació de l'actriu i model santcugatenca Mònica Van Campen.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.