Arriba un Sant Jordi carregat de llibres, roses i altres propostes


  • Comparteix:

La plaça d'Octavià és l'epicentre de Sant Jordi a la ciutat

La plaça d'Octavià és l'epicentre de Sant Jordi a la ciutat

Sant Cugat celebra Sant Jordi amb els carrers plens de llibres i roses, però també amb altres activitats per completar la jornada. El centre de la ciutat acull gran part de les propostes, amb la tradicional ubicació de les parades de llibres, però els districtes també han organitzat iniciatives per gaudir de la diada.

Sant Jordi, 23 d'abril

La plaça d'Octavià serà, com és habitual, el principal punt de trobada de llibreters i lectors que compartiran l'espai amb el vermell de les roses. A les nou del matí ja es podran comprar les darreres novetats editorials i tota mena de roses.

La plaça de l'Om és un altre espai que acumularà activitats. A les cinc de la tarda es lliuraran els premis Art i Comerç que atorguen l'associació Sant Cugat Comerç (STC) i l'Ajuntament. Una hora més tard i en aquesta mateixa plaça, les parelles lingüístiques del Voluntariat per la Llengua oferiran una lectura pública. L'activitat continuarà a la plaça de l'Om amb les sardanes de la Cobla Principal del Llobregat, a les set de la tarda.

A la plaça del Rei se situa durant tot el dia, un parc infantil interactiu perquè els nens juguin i coneguin els contes de Hans Christian Andersen 'La Sireneta' i 'L'Aneguet Lleig'. La música protagonitzarà també el final de la jornada amb el concert '60'...a Victòria' fet pels alumnes de l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels (EMMVA) i amb l'actuació de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat (OSSC) al Teatre-Auditori, a partir de les nou del vespre.

A Mira-sol, els més petits podran celebrar el Sant Jordi amb una festa al casal del barri a partir de les cinc de la tarda.

A la Floresta, petits i grans trobaran un seguit d'activitats a la plaça de Miquel Ros, a tocar de l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), en unes propostes de la coordinadora d'entitats de la Floresta El Senglar Cultural i Ràdio Floresta.

24 d'abril

L'endemà continuaran les activitats a la biblioteca Marta Pessarrodona. Seran els 'Contes de cinema mut: Chomón per a la mainada' i aniran a càrrec de la Federació Catalana de Cineclubs. Serà a les sis de la tarda.

26 d'abril

Dissabte, la Biblioteca Central Gabriel Ferrater organitza una fira de llibres de segona mà. A les deu del matí, l'equipament posarà a disposició els volums d'ocasió fins a les set de la tarda. El mateix equipament a les dotze del migdia celebrarà una nova edició de l'Hora del Conte, en aquest cas amb el títol de 'Contes i cançons per construir'.

27 d'abril

Diumenge, el Cafè Auditori acollirà la presentació del llibre guanyador del 12è premi de poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater: 'Bucarest o Bratislava', de Manel Ollé. Anna Garcia Garay, Jaume Subirana i el mateix autor premiat oferiran un recital poètic. Serà a les sis de la tarda.

28 d'abril

Dilluns, la biblioteca Gabriel Ferrater seguirà amb una proposta dedicada a la poesia. L'actriu Vicki Peña, actual Creu de Sant Jordi, recitarà a Montserrat Abelló i Sylvia Plath a partir de les vuit del vespre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.