El cicle de conferències dels Amics de la Unesco aprofundeix en la Mancomunitat


  • Comparteix:

Cicle de conferències de Maig dels Amics de la Unesco

Cicle de conferències de Maig dels Amics de la Unesco

Els Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat dediquen el cicle de conferències de maig a 'La Mancomunitat de Catalunya - 1914-1923'. Les sessions tindran lloc a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) tots els dimecres a les set de la tarda.

Els Amics de la Unesco volen recordar la grandesa i plenitud de la Mancomunitat durant el cicle de conferències de maig. La comparació entre èpoques es vol utilitzar com a referent per analitzar la conjuntura política actual.

La primera conferència del cicle, que tindrà lloc dimecres 7 de maig, és a càrrec de l'escriptora Cristina Gatell, que parlarà sobre Martí de Riquer i el llibre que va escriure sobre el personatge.

La segona, que serà dimecres 14 de maig, tractarà la panoràmica històrica i política entre el 1914 i el 1923, i estarà dirigida per l'escriptor, historiador i investigador Borja de Riquer.

Dimecres 21 tindrà lloc la sessió 'Obra cultural i infraestructures' que conduirà Josep Maria Solé i Sabaté. Tancarà el cicle de conferències l'últim dimecres del mes la presentació del número extraordinari sobre la Mancomunitat de la 'Revista de Catalunya' a càrrec de Joan Tres.

D'altra banda, els Amics de la Unesco proposen altres activitats al marge de les conferències com una sessió de cinema documental amb la projecció el 26 de maig de 'OMG'. Es tracta d'un documental que investiga la qualitat dels aliments que es llencen als Estats Units. Dimecres 28 l'associació tanca la programació de maig amb la proposta d'una visita matinal guiada pel recinte modernista de l'Hospital de Sant Pau.

Agafarà el relleu la programació de juny, que començarà amb la conferència 'Un nou model d'administració tributària per a Catalunya', a càrrec del doctor en Dret i exinspector d'Hisenda, Joan Iglesias Capella.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.