Els santcugatencs inunden els carrers del centre a la recerca de llibres i roses


  • Comparteix:

La plaça d'Octavià i els carrers del centre són l'epicentre de l'activitat de Sant Jordi, amb milers de santcugatencs que s'apropen a triar i remenar llibres i roses. La jornada també serveix perquè les entitats surtin al carrer per donar a conèixer les seves propostes i organitzar activitats especials amb motiu d'aquesta diada.

De bon matí, llibreters, floristes i entitats han muntat les seves parades a la plaça com cada any per celebrar aquesta diada que reuneix els santcugatencs al voltant de la plaça d'Octavià.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha visitat la plaça on ha remenat i comprat llibres. En una entrevista al magazín 'Sant Cugat a Fons - Matins en Xarxa', que aquest dimecres s'ha emès des de la plaça d'Octavià, Conesa ha posat de relleu l'arrelament d'aquesta festa a la ciutat i ha fet una crida a consumir la literatura que es fa a Sant Cugat.

Mercè Conesa

És un dia important per a llibreters i escriptors que en tenim molts a Sant Cugat. És un bon dia per recomanar que es comprin títols d'escriptors locals.


Els grans noms de la literatura han compartit espais amb molts llibres relacionats amb la història de Catalunya, sobretot, els que tenen a veure amb el Tricentenari de l'Onze de Setembre de 1714. També hi ha espai, però, per aquells títols poc coneguts i que els llibreters recomanen als compradors. En aquest sentit, el responsable del Celler de Llibres, Ferran Pontón, ha recomanat '40 nits amb Montaigne', d'Antoine Compagnon. Segons Pontón, es tracta d'una peça original i interessant.

Ferran Pontón

Recomano coses diferents però que m'han agradat molt. '40 nits amb Montaigne', únicament en català, on es parla de diferents aspectes de la vida des del punt de vista de Montaigne.


Per a les entitats també és un dia per sortir al carrer i donar-se a conèixer. Algunes com ASDI, Intermón Oxfam i la Lira han muntat les seves parades per oferir roses i algunes publicacions i així recaptar fons per a les seves activitats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.