'A tota veu' destaca la importància de la llengua com a vehicle de cohesió


Temes relacionats

La novel·la, protagonista aquest Sant Jordi amb els escriptors locals (23/abr/14)

La ploma santcugatenca en assaig, present en aquest 23 d'abril (23/abr/14)

Sant Cugat, escenari de les obres dels escriptors locals (23/abr/14)


  • Comparteix:

Maria Milagros Célix i Teresa Sirvent han interpretat 'El río de las siete estrellas'

Maria Milagros Célix i Teresa Sirvent han interpretat 'El río de las siete estrellas'

Nou parelles lingüístiques han pujat a l'escenari de la plaça de l'Om per reivindicar el paper integrador de la llengua recitant poemes en diferents idiomes. Organitzat per Òmnium Cultural i el Servei Local de Català, 'A tota veu' ha reunit una setantena d'assistents que han pogut escoltar versos en italià, francès i guaraní, entre d'altres.

El recital de poesia 'A tota veu' ha portat versos de poetes com Andrés Eloy Blanco, Jacques Prévert i Ibn Al-Jatib que han recitat parelles formades per una persona autòctona i una estrangera. Els participants catalans han llegit la traducció de la peça en català i les seves parelles ho han fet en la llengua original del poema.

L'acte ha estat organitzat per la secció local d'Òmnium Cultural i els seu objectiu ha estat unir la poesia amb la llengua. En aquest sentit, el membre de l'entitat Joan Tres ha destacat que els idiomes són un vehicle de cohesió en el país i que, per tant, la llengua integra les persones.

Joan Tres

Amb aquest acte, estem demostrant que la llengua, aquí a Catalunya, cohesiona.


El jugador de l'Espanyol David López, que ha participat en el recital amb el poema 'Binker' de A.A. Miline, ha manifestat que és un acte especial en un dia on és important la participació. A més, la seva parella, Patrick Reyes ha afegit que és emocionant comptar amb totes les llengües.

D. Lopez / P. Reyes

Em sembla un acte especial i estic encantat de participar perquè tots sumem. / Em sembla molt bé reunir totes les llengües a través de la poesia.


La lectura del poema 'Tan sols la paraula nua' de Montserrat Abelló i una actuació del grup musical Brindis han posat el punt final a 'A tota veu'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.