Mor Gerard Vergés, poeta d'honor del Festival de Poesia 2011


Temes relacionats

Gerard Vergés: 'La poesia és la sublimació de la prosa' (18/oct/11)

L'exposició 'Jo sóc aquell que em dic Gerard' apropa Vergés als santcugatencs (16/oct/11)

Gerard Vergés, poeta d'honor del proper Festival de Poesia (22/set/11)


  • Comparteix:

El poeta tortosí Gerard Vergés ha mort aquest dimecres a l'edat de 83 anys. Vergés, que va ser el poeta d'honor de l'11a edició del Festival de Poesia de Sant Cugat, havia estat guardonat amb el Premi Carles Riba al 1981 i el Premi Josep Pla al 1985, i va rebre la Creu de Sant Jordi al 1997.

Vergés, farmacèutic i professor universitari, va néixer a Tortosa l'any 1931 i va ser un dels fundadors de la revista 'Geminis' on van col·laborar escriptors i intel·lectuals com Manuel Ribas Piera, Alfonso Carlos Comín, Francisco Casamajó, i Manuel Pérez Bonfill.

Vergés feia balanç de la seva participació al festival santcugatenc del 2011 i agraïa el tracte rebut. Segons va assegurar en una entrevista a Cugat.cat, aquesta experiència deixava empremta en ell.

Gerard Vergés

Tothom m'ha tractat admirablement bé. Guardaré un record fantàstic d'aquesta població.


Vergés també compta amb una destacada trajectòria com a traductor. Precisament, en aquesta faceta va ser premiat amb el Serra d'Or de l'any 1994 per la seva versió dels sonets William Shakespeare. Amb 'Tretze biografies imperfectes' va guanyar el premi Josep Pla i amb 'Eros i Art es va endur el Premi Josep Vallverdú al 1990.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.