Els cors guanyadors d''Oh Happy Day' reivindiquen aquest format televisiu


  • Comparteix:

El cor basc Eibarko Koro Gaztea, en un moment de la seva actuació

El cor basc Eibarko Koro Gaztea, en un moment de la seva actuació

Els cors juvenils DeudeVeu i Eibarko Koro Gaztea, guanyadors del concurs televisiu 'Oh Happy Day' de TV3 i Euskal Telebista, respectivament, posen en valor la tasca d'aquest format de programa a l'hora de fomentar la música coral entre els joves. Les dues agrupacions han coincidit aquest dijous en una trobada amb alumnes d'Esart al Conservatori Municipal, on també han reconegut que cal més participació masculina en aquest tipus de formacions.

El cor basc, format exclusivament per noies, ha visitat durant tot el dia la ciutat, on ha participat en diverses activitats amb alumnes d'Esart. Fa uns anys, la formació va guanyar el concurs 'Oh Happy Day' de la televisió basca Euskal Telebista en la categoria de votació popular.

Ja a la tarda, l'agrupació ha coincidit amb els guanyadors de la primera edició del programa homònim de TV3, el cor barceloní DeudeVeu. Les dues formacions han ofert un concert íntim als prop de 50 espectadors, entre alumnes, pares i professors d'Esart i el Conservatori Municipal.

La trobada també ha servit perquè els joves expliquin els orígens de cada cor i d'on sorgeix l'entusiasme per cantar. En declaracions a Cugat.cat, la directora de l'agrupació basca, Elena Martín, ha explicat que programes televisius com 'Oh Happy Day' ajuden a acostar la música als joves.

Elena Martín

El repertori que es promou en aquest tipus de programes no és només clàssic. També hi ha pop i altres gèneres.


El cor català també ha coincidit en aquesta interpretació tot i que, a l'igual que seus companys del País Basc, ha reconegut que es tracta d'un àmbit de la música que interessa poc als nois. La membre de DeudeVeu Esther Rasal considera que falten homes a molts gèneres del cant.

Esther Rasal

Els nois estan buscats a tot arreu. Sempre fan falta. En les corals tradicionals també passa.


DedeVeu és una agrupació musical que va néixer al 2009 i està formada per 14 joves, tant nois com noies. La seva participació al programa 'Oh Happy Day' de TV3 els va fer obtenir la victòria final en la primera edició del concurs. L'Eibarko Koro Gaztea, en canvi, és una formació formada íntegrament per noies. En el seu cas, van guanyar fa pocs anys una edició del concurs en la categoria de votació popular.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.