Alumnes de cinc escoles santcugatenques reivindiquen la poesia


Temes relacionats

A la venda 'Bratislava o Bucarest', el llibre guanyador del Premi Sant Cugat ( 9/abr/14)

Ollé: ''Bratislava o bucarest' és un retorn a 'Mirall negre', però amb un registre diferent' (12/des/13)


  • Comparteix:

Els alumnes guanyadors han rebut, de mans dels membres del jurat, un llibre electrònic i un diploma

Els alumnes guanyadors han rebut, de mans dels membres del jurat, un llibre electrònic i un diploma

La 16a edició del concurs literari Gabriel Ferrater per a centres de secundària ha premiat sis alumnes santcugatencs pels seus poemes. A l'acte d'entrega dels guardons, que ha tingut lloc aquest diumenge al Cafè Auditori, també s'ha presentat el llibre 'Bratislava o Bucarest' de Manel Ollé, guanyador de la 12a edició del Premi Sant Cugat de poesia a la memòria de Gabriel Ferrater.

Un total de 105 alumnes de les escoles i instituts santcugatencs Thau, Àgora, Angeleta Ferrer, Arnau Cadell i Joaquima Pla i Farreres han participat en aquest certamen de poesia. A la categoria per a 1r i 2n de secundària, Sebastià Borràs ha guanyat el primer premi, mentre que Laura Maldonado ha obtingut un accèssit. Entre els alumnes de 3r i 4t, el jurat ha reconegut Òscar Denamiel amb el primer premi i Cristina Aubach amb un accèssit. Per últim, a la categoria de batxillerat i cicles formatius Alejandra Rivera ha guanyat el primer premi i Mar López l'accèssit. Els sis guardonats han obtingut un llibre electrònic i un diploma en reconeixement a la seva feina.

El membre del jurat Francesc Garriga ha assegurat que els joves mantenen la poesia viva, tal com demostren aquests guardons.

Francesc Garriga

Hi ha un gran moviment de joves molt interessats en poesia que assisteixen a molts recitals. Mai com ara la poesia entre la joventut havia estat tan forta


D'altra banda, l'acte ha servit per presentar oficialment el llibre guanyador de la 12a edició del Premi Sant Cugat de poesia a la memòria de Gabriel Ferrater 'Bratislava o Bucarest' de Manel Ollé, un llibre que mostra l'experiència que té un lector fictici en llegir poesia. L'autor del llibre ha destacat que aquest premi dóna molt prestigi a les obres guanyadores, ja que sempre reconeix creacions molt innovadores.

Manel Ollé

El premi és molt important per donar a conèixer un llibre precisament perquè ha guardonat obres molt innovadores. Fa molta il·lusió guanyar-lo.


L'entrega del premis s'ha clausurat amb la lectura d'alguns dels poemes d'Ollé i dels poetes Anna García Garay i Jaume Subirana, anteriors guanyadors del Premi Gabriel Ferrater, que organitza l'Ajuntament i Edicions 62.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.