L'OSSC actua al Festival Grec amb 'Nevares'


  • Comparteix:

Cartell de l'espectacle / Foto: Festival Grec

Cartell de l'espectacle / Foto: Festival Grec

L'Orquestra Simfònica Sant Cugat (OSSC) actua al festival Grec 2014 amb 'Nevares'. Es tracta d'una adaptació a concert d'un projecte de teatre musical d'Ignasi Roda, que puja per primera vegada als escenaris aquest dimecres a les deu de la nit al Teatre Grec en el marc del festival.

El 1967 Pere Calders va publicar el conte 'Aquí descansa Nevares', la història dels habitants d'un barri de barraques que decideixen, en un moment de necessitat, instal·lar-se als panteons de les famílies adinerades del cementiri de la ciutat. Gairebé vint anys després, el 1985, Ignasi Roda va començar a donar forma de musical al conte, fascinat per la dimensió social, els personatges i l'èpica de la història. El projecte va prendre grans dimensions i va quedar aturat fins que Roda va decidir reprendre'l amb l'ajuda del transcriptor musical Josep Anton Garcia, amb qui, el 2006, va poder acabar l'obra, que va titular 'Nevares'.

Ara, l'OSSC el puja per primera vegada als escenaris en versió concert, sota la direcció d'Ignasi Roda i Josep Ferré. El Festival Grec preveu enguany uns 80 espectacles, que ha programat de l'1 al 31 de juliol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.