Els alumnes del Vallès reforcen vincles amb la 25a edició de la Cantània


Temes relacionats

El Teatre-Auditori acull l'estrena absoluta de 'Rambla Llibertat' (28/abr/14)

L'obra 'Rambla Llibertat' que celebra el 25è aniversari de la Cantània, al SAF (28/abr/14)


  • Comparteix:

La Cantània ha tingut lloc al Teatre-Auditori / Foto: Localpres

La Cantània ha tingut lloc al Teatre-Auditori / Foto: Localpres

La Cantània ha posat el punt final a la seva visita a la ciutat amb una última actuació que ha emocionat les famílies i ha reivindicat l'esperit formatiu de la música i la col·laboració entre les escoles. Sant Cugat ha acollit durant aquesta setmana l'estrena absoluta de 'Rambla Llibertat', una cantata que ha agrupat 1.745 alumnes de 36 centres vallesans. L'apunt santcugatenc l'han posat les escoles Avenç, Collserola, Catalunya, Europa, Ciutat d'Alba i Santa Isabel i Pi d'en Xandri.

La Cantània és una activitat promoguda per l'Auditori de Barcelona i que es duu a terme a diverses poblacions d'arreu de Catalunya. Tot plegat amb la intenció que els nens i nenes de quart a sisè de primària de les escoles treballin durant gran part del curs una cantata per representar-la davant dels seus familiars.

Enguany aquesta iniciativa compleix 25 anys. La història musicada que puja a dalt l'escenari és 'Rambla Llibertat', un barri on l'alegria és la protagonista i la concòrdia es viu de manera genuïna. Aquest indret tan especial desperta l'interès de l'Estela, una periodista disposada a descobrir quin secret hi ha al darrere d'aquesta actitud.

En declaracions al magazín 'Sant Cugat a Fons-Matins en Xarxa', la coordinadora musical de 'Rambla Llibertat', Elisenda Carrasco, ha destacat aquesta efemèride i ha posat en valor la quantitat de nens que s'han acostat a la música gràcies a aquest projecte.

Elisenda Carrasco

Són 25 anys. Implica una formació molt important de mestres i de nens i nenes. Fa molta il·lusió veure que hi ha nois formant-se.


De la seva banda la regidora d'Educació, Esther Salat, considera que iniciatives com aquesta són fruit de la col·laboració entre tots els pilars que conformen la comunitat educativa.

Esther Salat

Diuen que per educar cal tota una tribu. A Cantània hi és tota: les institucions culturals, la família, els nens, els polítics, els tècnics, etc. Tots són imprescindibles.


La Cantània es representarà a 17 ciutats catalanes, com Barcelona, Figueres, Granollers, Olot i Mataró, entre d'altres. Saragossa, Sevilla i Valladolid també seran parada de la gira, al igual que diverses ciutats d'Alemanya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.