Sant Cugat promou l'Any Formiguera per recordar el desaparegut fotògraf


Temes relacionats

Lluís Ribas: 'La creació santcugatenca no serà igual sense Pere Formiguera' (10/mai/13)

Mor el fotògraf Pere Formiguera ( 9/mai/13)

El món cultural santcugatenc plora la mort de Pere Formiguera ( 9/mai/13)

Un grup d'artistes s'uneix al voltant de Taula 13 per fomentar l'art a la ciutat (19/mar/13)


  • Comparteix:

L'artista va morir al maig de l'any passat

L'artista va morir al maig de l'any passat

Sant Cugat enceta aquest dissabte l'Any Pere Formiguera, un conjunt d'activitats que tindran lloc a diferents espais culturals de la ciutat durant els propers mesos i que serviran per retre homenatge al desaparegut fotògraf. Un concurs de fotografia, un projecte escultòric a càrrec de la Taula 13 i la Nit de l'Art són algunes de les iniciatives que s'inclouen en aquesta proposta.

El també escriptor, historiador, col·leccionista i comissari d'exposicions santcugatenc Pere Formiguera va morir el 9 de maig de l'any passat a causa d'una malaltia. Un any després, el teixit cultural local uneix forces per homenatjar-lo aprofitant el primer aniversari de la seva mort. El Museu de Sant Cugat, l'Ajuntament, diverses galeries d'art i entitats se sumaran al projecte oferint diverses activitats en reconeixement de l'artista.

La Taula 13, un òrgan creat per diversos artistes locals per defensar i fomentar les arts plàstiques locals, és una de les entitats que posaran el seu gra de sorra a l'Any Pere Formiguera. A principis de desembre està previst que presentin un projecte escultòric en record seu que es durà terme durant el 2015. El seu portaveu, Lluís Ribas, ha explicat que aquesta entitat no podia faltar en l'iniciativa.

Lluís Ribas

En morir en Pere, vam tenir clar que havíem de fer alguna cosa. És un projecte que quedarà de manera pública.


La Nit de l'Art, que tindrà lloc el 31 de maig, també homenatjarà Formiguera gràcies a alguns dels espais participants, que exposaran alguns dels seus treballs. La galeria Pou d'Art és un dels centres artístics locals que exposaran algunes de les imatges de Formiguera. Per la seva directora, Maria Fabre, l'amabilitat i el compromís del fotògraf amb l'art són els motius pels quals se sumen a aquest homenatge.

Maria Fabre

Sempre li agrada trobar la paraula adient per comentar les exposicions. Ens sumarem en tot allò que puguem.


L'associació Sant Cugat Photo també organitzarà diverses activitats, com un concurs de fotografia i una taula rodona, que tindran lloc al gener de l'any vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.