Víctor Alexandre rebrà el Premi Joan Coromines pel compromís amb el català


Temes relacionats

Alexandre: 'L'informe de García-Margallo és un inventari de victimisme espanyol' (27/gen/14)

Víctor Alexandre reviu el setge de Barcelona amb 'Onze. Nou. Catorze' (23/des/13)


  • Comparteix:

Alexandre en una imatge d'arxiu

Alexandre en una imatge d'arxiu

L'escriptor santcugatenc Víctor Alexandre rebrà el Premi Joan Coromines que atorga la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL). Alexandre recollirà el guardó, que reconeix el seu compromís amb la llengua, aquest dissabte en un acte que tindrà lloc a Sabadell.

La CAL lliura cada any aquest premi a persones o entitats que han destacat per la seva contribució a la normalització de la llengua des dels seus àmbits. El nom del premi és un homenatge al filòleg i lingüista Joan Coromines, autor del diccionari etimològic i complementari de la llengua catalana, entre moltes altres publicacions.

L'autor santcugatenc ha explicat a Cugat.cat que, tot i sentir-se honorat pel premi, no considera que hagi fet mèrits per aconseguir-lo ja que considera que el que fa a la seva feina és 'una obligació'. Tot i això, Alexandre rep el premi com un doble honor, ha dit, pel respecte que té cap a l'entitat com el que té cap a la tasca de Coromines.

Víctor Alexandre

Em sento molt honorat per dos motius. Pel respecte que sento per la CAL i la seva feina. A més, porta el nom de Joan Coromines a qui també respecto per la seva aportació a la lingüística.


A banda d'Alexandre, aquest premi, que ha arribat a la 13a edició, també reconeixerà la feina del programa radiofònic 'La Primera Pedra' de Rac 1, els Cinemes Boliche, el músic Carles Belda i la periodista i escriptora Patrícia Gabancho.

El lliurament dels premis tindrà lloc aquest dissabte a les vuit de la tarda al Casal Pere Quart de Sabadell.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.