Mira-sol celebrarà el primer festival d'Art, Comunitat i Medi Ambient FesCamp


  • Comparteix:

Acte de presentació del FesCamp / Foto: Localpress

Acte de presentació del FesCamp / Foto: Localpress

La primera edició del festival FesCamp tindrà lloc a Mira-sol dissabte de la setmana que ve. La cita mostrarà la feina realitzada entre set artistes i set agents locals, que han col·laborat durant cinc mesos en projectes que combinen l'art i la sostenibilitat mediambiental. A més, s'hi impartiran tallers gratuïts oberts a tothom durant tot el matí.

L'objectiu principal del FesCamp és unir art, comunitat i medi ambient. Es tracta d'una iniciativa sorgida del consell de barri de Mira-sol i encapçalada per Marta Serra, Marina Casals i Joaquim Arcas del grup de sostenibilitat 'rurbana' Cíclica. El procés de creació va posar-se en marxa a l'abril i ha impulsat set projectes de col·laboració entre artistes i agents locals que es podran veure a Mira-sol el 24 de maig.

Marta Serra ha explicat durant la roda de premsa que la iniciativa és molt singular i particular perquè aporta una nova mirada que consisteix en posar en comú l'art i el medi ambient.

Marta Serra

El FesCamp és molt singular i molt particular perquè aporta una nova mirada que consisteix en posar en comú l'art i el medi ambient.


Els set projectes artístics FesCamp 2014:

- Biodiversitat.

- Places, carrers i descampats.

- Rieres i aigua.

- Alimentació.

- Habitatge i espai domèstic.

- Residus.

- Memòria rural.

Aquesta primera edició del FesCamp compta amb el suport de l'Ajuntament, que espera que es repeteixi i consolidi en els propers anys. El regidor de Participació Ciutadana, Francesc Carol, valora que es tracti d'una proposta sorgida des del poble i confia en que acosti el barri de Mira-sol a tota la ciutat.

Francesc Carol

Estem parlant de participació sorgida des de la ciutadania, la participació autèntica.


A banda de donar a conèixer els projectes FesCamp, durant tot el matí s'impartiran tallers gratuïts i es faran accions participatives relacionades amb l'art, la sostenibilitat i el medi ambient. El festival pretén oferir una mirada crítica a través de l'art i incidir sobre el barri amb els seus resultats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.