L'obra mestra de Carl Off 'Carmina Burana' fascina el Teatre-Auditori


  • Comparteix:

La soprano Isabel Rodríguez al capdavant del Cor del Gran Teatre del Liceu

La soprano Isabel Rodríguez al capdavant del Cor del Gran Teatre del Liceu

El cor professional més antic de l'Estat espanyol, el Cor del Liceu, ha tornat aquest diumenge al Teatre-Auditori per interpretar la cantata d'inspiració medieval 'Carmina Burana', l'obra més coneguda del compositor alemany Carl Off. El públic del Teatre-Auditori ha quedat fascinat amb un concert, potent, que ha aconseguit endur-se tot el reconeixement del públic santcugatenc.



L'any 1937 l'estrena de 'Carmina Burana' per a cor a gran escala, orquestra i solistes va suposar un gran èxit en la carrera de Carl Off. La cantata, radical i potent, va ser versionada per Wilhem Killmayer l'any 1956 i va ser autoritzada pel mateix Carl Off per a dos pianos, percussió, cor mixt i solistes. Aquesta és la versió que ha agafat el Cor del Teatre del Liceu per deixar fascinat el públic del Teatre-Auditori.

58 coristes, 5 percussionistes, 2 pianistes i la soprano Isabel Rodríguez, el contratenor Jordi Domènech i el baríton Toni Marsol han estat els encarregats d'interpretar una de les obres més conegudes del segle XX. El director del Cor del Gran Teatre del Liceu, José Luis Basso ha explicat a Cugat.cat per què el cor ha volgut programar aquesta obra.

José Luís Basso

Des del cor ens agrada i ens divertim molt fent 'Carmina Burana', però el públic és qui més gaudeix d'aquesta obra.


Basso ha afegit també que es tracta d'una de les obres més universals del món de la música.

José Luís Basso

Tothom ha escoltat alguna vegada de la seva vida la música de 'Carmina Burana'.


Només dues ciutats han pogut gaudir d'aquest concert, Lleida i Sant Cugat. Al Teatre-Auditori el cor ha sortit per la porta gran, rebent minuts d'aplaudiments per part del públic santcugatenc. L'actuació del Teatre-Auditori de fet ha estat la penúltima del director José Luís Basso que s'incorporarà a l'Òpera Nacional de París. Abans, però, encara dirigirà el cor a l'actuació que realitzaran al Festival de Peralada amb l'òpera 'Andrea Chénier'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.