El PSC proposa cinc santcugatencs per a les llistes electorals del 20-N


  • Comparteix:

Façana del Congrés. / Font: intelpag.info

Façana del Congrés. / Font: intelpag.info

La secció local del PSC ja ha triat les persones que proposarà per a les llistes del partit per a les eleccions espanyoles. Es tracta d'Elena Vila, David Gutiérrez, Miquel Cáceres, Josep Lluís Salazar i Bernat Escudero com a diputats santcugatencs. D'altra banda, la secció local ha triat dos candidats de fora del municipi. Es tracta de Daniel Fernández per al Congrés i Carles Martí com a senador. A més, la diputada santcugatenca al Congrés Montserrat Colldeforns ha anunciat que no es tornarà a presentar, després de dues legislatures.

L'elecció de noms ha tingut lloc aquest dijous en una assemblea celebrada a la seu del PSC. Ara, la secció local farà arribar les seves propostes per tal d'elaborar les llistes del partit de cara a les eleccions del 20 de novembre.

El primer secretari del PSC, Ferran Villaseñor, ha explicat quin és el procediment.

Ferran Villaseñor

Primer es fan propostes des de l'àmbit local i es passen a l'àmbit comarcal i després a l'àmbit nacional. Hem fet una proposta amb quatre noms renovats.





Aquesta vegada, les llistes de la formació no inclouran la diputada santcugatenca Montserrat Colldeforns, que ha format part del Congrés durant dues legislatures.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Los partidos políticos tiene que aceptar la exigencia de la sociedad de que la ley electoral debe ser cambiada y ha de haber, como poco, listas abiertas. En tiempos de la dictadura los candidatos a procurador en Cortes eran nombrados a dedo directamente por el dictador y ahora, con la teórica democracia, los candidatos a diputados en Cortes, los nombran los partidos a dedo y, los votantes sólo podemos votar la lista en su totalidad, de la que sólo salen elegidos los que van en cabeza, que son los que al partido en cuestión le ha interesado situar en esos puestos. Yo no quiero políticos profesionales, quiero personas que tengan una dilatada experiencia profesional en lo privado y cuanta más cultura mejor. Basta ya de políticos que desde antes de finalizar sus estudios ya estaban sentados en el sillón, que en su vida han visto de cerca lo que es una empresa privada ni tienen la más remota idea de lo que es rendir cuentas a un jefe en una empresa privada. Debería estar limitado por ley el tiempo en que se pueda desempeñar un cargo político. Basta ya de políticos que ¿donde irían si no es a la política?, con su escasa y aveces casi nula formación académica. Otra cuestión es el agravio comparativo y desigualitario entre los ciudadanos, pues en nuestro sistema el valor de los votos no es en absoluto igual. ¡Basta ya!, una persona un voto, un voto = un voto. No es posible que un partido con mayor número de votos tenga menos representantes que otro con menor número de votos pero obtenidos en otros territorios donde los votos valen mucho más, en algunos casos hasta tres veces más que otros sitios.

Maria del Carmen Freidias. Enviat el 25/set/11


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.