ERC i Reagrupament veuen necessària la coalició per defensar Catalunya al Congrés


  • Comparteix:

Joan Carretero, Oriol Junqueras i Alfred Bosch. / Font: ACN

Joan Carretero, Oriol Junqueras i Alfred Bosch. / Font: ACN

Les seccions locals d'ERC i Reagrupament tanquen files entorn l'acord de les dues direccions per concórrer plegats a les eleccions espanyoles. Ambdós partits consideren que és un pas important per establir consensos polítics i defensar els interessos independentistes a Madrid. D'aquesta manera, les dues formacions repeteixen una coalició que ja van posar a prova a les eleccions municipals i que també deixa la porta oberta a altres grups independentistes.

L'acord de coalició entre ERC i Reagrupament per a les eleccions espanyoles ha estat rebut amb bons ulls per les seccions locals, ja que es tracta d'una fórmula que ja es va materialitzar a les eleccions municipals del 22 de maig.

Tot i així, la presidenta d'ERC, Mireia Ingla, ha deixat la porta oberta a altres formacions independentistes, ja que considera que tenir representació al Congrés permetrà defensar el concert econòmic davant l'Estat espanyol.

Mireia Ingla

La independència i el concert econòmic són els objectius polítics d'ERC. Per desgràcia és a Madrid on podem solucionar aquestes qüestions.


De la seva banda, el coordinador del Vallès Occidental Sud de Reagrupament, Artur Royo, ha apuntat que el següent pas amb ERC serà establir quines persones s'integraran a les llistes electorals. Royo és partidari d'incorporar el president de Reagrupament, Joan Carretero, a un lloc destacat de la coalició, tot i que ha assegurat que el més important és aconseguir un model viable amb ERC.

Artur Royo

Considero que Carretero, si fos possible, hauria d'ocupar un lloc més destacat. Però, el més important és que el model amb ERC funcioni.



Les dues formacions han coincidit en què tenir representació al Congrés no passarà factura al vot independentista, ja que és un primer pas per establir consensos polítics i defensar els interessos independentistes a Madrid.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.