Felip Puig: 'Espero que la gent indignada vagi a votar'


  • Comparteix:

Felip Puig ha participat en l'assemblea de CDC d'aquest dimarts

Felip Puig ha participat en l'assemblea de CDC d'aquest dimarts

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha assegurat que li agradaria que el moviment del 15-M vagi a votar a les eleccions generals del 20 de novembre. En una entrevista a Cugat.cat, Puig considera que el col·lectiu hauria d'exercir el seu dret a vot perquè s'ha lluitat molt per assolir i consolidar la democràcia. Puig, que ha assistit a l'assemblea santcugatenca de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) d'aquest dimarts, ha valorat amb prudència l'enquesta que ha publicat el Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), que indica que CiU guanyaria per primera vegada les eleccions espanyoles a Catalunya.

Segons el conseller, si els indignats no acudeixen a les urnes perdran una gran oportunitat per trobar una opció política que canalitzi les seves inquietuds. Malgrat això, Puig ha puntualitzat que cal diferenciar els indignats dels violents, que només volen perjudicar i boicotejar les institucions democràtiques.

El titular d'Interior ha assegurat que treballarà per garantir la llibertat d'expressió però que no permetrà que els violents se surtin amb la seva.

Felip Puig

Com a conseller d'Interior garantiré el dret a vot i la llibertat d'expressió, però també combatré els violents.


D'altra banda, Puig ha valorat les dades publicades pel baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), la federació nacionalista superaria per primera vegada el PSC en unes eleccions generals. Puig ha reconegut amb prudència que confia en tancar positivament el cicle electoral iniciat fa prop d'un any amb les eleccions al Parlament.

Pel que fa al concert econòmic, que segons l'estudi rep el suport del 48'4% dels catalans, Puig ha exemplificat que aquest model econòmic al País Basc significa la meitat de taxa d'atur, respecte a Catalunya.

El conseller també s'ha referit a la pujada de les formacions independentistes que marca l'enquesta, i ha destacat l'auge del sentiment sobiranista entre la societat catalana. Davant la possible majoria absoluta del PP, Puig confia en la unió de les forces catalanistes que, segons diu, serà molt necessària en la propera legislatura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.