Els partits polítics obren la campanya pel 20-N amb la mirada posada a la sortida de la crisi


  • Comparteix:

Els partits polítics santcugatencs que concorren a les eleccions espanyoles han encetat la campanya electoral amb un clam pel vot útil i una crida a centrar els esforços en garantir el camí per a la sortida de la crisi econòmica. Totes les forces consideren decisiva la resposta de Catalunya a les urnes per l'assoliment d'un canvi que proporcioni més benestar social malgrat el context de recessió actual. Enguany, algunes formacions han optat per fer un acte d'inici de campanya 'alternatiu' a la tradicional enganxada de cartells.

La tradicional enganxada de cartells a l'inici de la campanya electoral ha donat lloc enguany a altres fórmules. El PSC ha optat per fer una projecció del cartell de la seva formació a l'interior del seu local per presentar el lema 'El futur és esforç i justícia social'. El primer secretari del partit, Ferran Villaseñor, ha etzibat crítiques per a CiU i PP a qui considera, juntament amb la crisi econòmica, els principals adversaris a abatre.

Ferran Villaseñor

Recordarem a la gent què va fer el PP quan estava al govern i que CiU farà el de sempre: lligar amb el PP.



CiU ha continuat apostant per l'enganxada de cartells i ho ha fet a la plaça dels Quatre Cantons i sota el lema 'La nostra força'. El copresident de la federació, Jordi Puigneró, afirma que els catalans s'hi juguen molt en aquestes eleccions espanyoles i que, fins ara, el PP i el PSC no han demostrat una aposta ferma per Catalunya en el capítol d'inversions.

Jordi Puigneró

Per al PP o per al PSOE, Catalunya és un zero a l'esquerra. No hi han destinat inversions.



El PP ha decidit no presentar cap cartell electoral com a mostra d'estalvi dins les despeses de la seva campanya a Sant Cugat. El número 25 a les llistes per Barcelona, Jordi Carreras, considera que després del 20-N Catalunya no podrà sortir de la crisi si no defensa els interessos de l'Estat espanyol. Carreras creu que el govern de Zapatero no ha jugat net en termes de solidaritat respecte als catalans.

Jordi Carreras

No és just demanar a Catalunya una solidaritat que no sigui mesurada i sensata.



Amb el lema 'República del sí', ERC-Reagrupament-Sí ha arrencat la seva campanya amb una enganxada a la plaça de la Unió. Mireia Ingla, candidata al Senat, ha remarcat la necessitat que l'electorat es mobilitzi per lluitar contra l'espoli fiscal i per aplegar una majoria social cap a la independència.

Mireia Ingla

La nostra particular creu és l'espoli fiscal. Nosaltres volem la llibertat fiscal com a preludi per a la independència.



ICV-EUiA ha preferit enganxar el seu cartell electoral a la mateixa porta de la seva seu com a 'resposta contundent a l'espoli dels mercats financers' i amb el lema '... I a sobre hem de callar?'. El membre de l'executiva local Xavier Boix ha emplaçat la ciutadania a alçar la veu per fer front a les desigualtats socials i al domini dels 'lobbies' econòmics.

Xavier Boix

La democràcia rau en la sobirania del poble i no en la dictadura dels mercats. La gent no ha de callar.




Cugat.cat ofereix a partir d'aquest divendres una web especial amb tots els continguts de les eleccions espanyoles. L'adreça és Cugat.cat/eleccions-generals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.