Joan Tardà: 'El país s'enfonsarà si es manté l'espoli fiscal'


  • Comparteix:

Tardà en una imatge d'arxiu

Tardà en una imatge d'arxiu

El segon a la llista per Barcelona d'ERC-Rcat-Catalunya Sí, Joan Tardà, considera imprescindible obtenir el concert econòmic per a Catalunya perquè el país es troba en una situació 'insostenible'. Tardà ha apostat aquest diumenge per la unitat del catalanisme en la defensa d'aquest model econòmic i creu que el paper de la coalició serà evitar que CiU es faci enrere per 'vertigen'. Per Tardà, el catalanisme està evolucionant cap al sobiranisme, però el canvi no està consolidat i ara per ara s'ha d'assegurar la viabilitat econòmica de Catalunya.

Joan Tardà xifra en 20.000 milions d'euros la quantitat de diners que l'Estat espanyol 'roba' a Catalunya a l'any. El republicà considera que la presència d'independentistes a Madrid és la clau per garantir la reivindicació del concert econòmic. Ho ha dit en un acte a Sant Cugat.

Joan Tardà

Tenim por que CiU, que són porucs de mena, s'acollonin. La presència independentista garantirà la unitat del catalanisme i evitarà que CiU sigui víctima del vertigen.


L'exdiputat ha explicat que reivindicar aquest model econòmic suposarà un xoc de trens entre la legitimitat democràtica catalana i la legalitat espanyola i és partidari de la insubmissió fiscal si no es respon a la demanda.

Tardà repeteix com a segon de la llista d'ERC al Congrés, que aquesta vegada es presenta en una coalició liderada pel candidat independent Alfred Bosch de perfil marcadament independentista. Per Tardà, que el partit no obtingui millors resultats tot i l'augment de l'independentisme reflecteix que el 'trànsit del catalanisme cap al sobiranisme' ha començat però no està consolidat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.