El sistema sanitari 'no és una barra lliure', segons el vicepresident del Col·legi de Metges


  • Comparteix:

Joan Torrejón i Jaume Padrós

Joan Torrejón i Jaume Padrós

El vicepresident del Col·legi de Metges de Catalunya, Jaume Padrós, considera imprescindible fer un ús més racional dels serveis sanitaris del país per part dels usuaris i assegura que el sistema sanitari necessita transformar-se per mirar el futur amb optimisme. Així ho ha dit en el marc de la xerrada sobre salut que ha organitzat CiU aquest dijous. El secretari d'Organització de CDC, Joan Torrejón, proposa també una racionalització de la despesa sanitària i un ús eficient dels recursos disponibles en aquest àmbit.

El doctor Padrós, que també va ser un dels fundadors de les Joventuts Nacionalistes de Catalunya (JNC) i diputat al Parlament, ha descrit el sistema sanitari català com un dels millors del món, però ha remarcat que necessita canvis davant 'l'amenaça de la crisi econòmica' i per adaptar-se als ajustos pressupostaris.

Jaume Padrós

No necessitem estructures tan grosses, sinó més personalitzades. Els ciutadans hauran de fer un ús més racional del sistema sanitari.



Una transformació que haurà de garantir, per damunt de tot, la qualitat del sistema. Padrós ha remarcat que, en alguns casos, s'haurà de parlar d'apujades d'impostos o introducció de taxes.

Des de CiU, el secretari d'Organització de CDC a Sant Cugat, Joan Torrejón, ha destacat la necessitat d'aconseguir el pacte fiscal per obtenir més finançament i garantir, així, l'actual nivell de prestacions del sistema sanitari. A més, ha assegurat que s'ha de fer una gestió eficient dels recursos disponibles i racionalitzar la despesa en aquest sector.

Joan Torrejón

S'han obert hospitals o es mantenen CAP oberts durant la nit i no hi va ningú. És un ús ineficient dels nostres recursos.





Torrejón no ha volgut parlar de 'retallades' i ha assegurat que una de les prioritats de CiU és mantenir l'actual Estat del benestar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.