ICV-EUiA titlla l'actitud del PSOE d'hipòcrita i cínica per presentar propostes que fins ara han rebutjat


  • Comparteix:

Núria Buenaventura ha estat diputada al Congrés

Núria Buenaventura ha estat diputada al Congrés

ICV-EUiA assegura que els socialistes espanyols han inclòs al seu programa electoral propostes que ja han presentat ells mateixos durant aquesta legislatura. La diputada al Congrés Núria Bonaventura ha explicat que algunes idees sobre la reforma fiscal, la dació en pagament i les energies sostenibles, presents en el programa del candidat Alfredo Pérez Rubalcaba, han estat rebutjades durant aquests quatre anys pel propi PSOE.

Segons Bonaventura, la formació ecosocialista ha presentat durant aquesta legislatura propostes encaminades a promoure una sistema fiscal més just, augmentant els impostos a les rendes més elevades i creant taxes per les entitats bancàries. Aquesta proposta, explica, ha estat descartada pel PSOE durant la seva etapa al govern, però ara l'ha inclosa al seu programa electoral.

El mateix succeeix, assegura la diputada, amb la dació en pagament, una mesura destinada a afluixar la pressió dels bancs sobre aquells que no poden seguir pagant la hipoteca, i amb les propostes socialistes sobre energies renovables.

Bonaventura també ha posat com a exemple les mesures per promoure la participació ciutadana.

Núria Buenaventura

Fins ara els socialistes s'han oposat a promoure les iniciatives legislatives populars i els referèndums i ara els inclouen al seu programa.


La diputada ecosocialista considera que el PP i el PSOE no representen el mateix per a Catalunya, però assegura que en moments de crisi econòmica duen a terme les mateixes polítiques de retallades. Per fer un front comú catalanista a Madrid, la candidata posa com a condició que els partits es posin d'acord per promoure un sistema fiscal català més just per a les classes socials en situació de risc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.