Ingla (ERC): 'Sense dèficit fiscal, Catalunya seria un país de primera'


  • Comparteix:

Mireia Ingla durant l'entrevista a Cugat.cat

Mireia Ingla durant l'entrevista a Cugat.cat

La candidata al Senat i presidenta d'ERC local, Mireia Ingla, defensa el concert econòmic per garantir que Catalunya sigui un país de primera. A l'entrevista electoral de Cugat.cat, Ingla recorda que, a causa del dèficit fiscal, Catalunya viu per sota de les seves possibilitats. Mira l'entrevista a Cugat tv

Ingla destaca que el concert seria l'eina per posar fi al dèficit fiscal, que ara és més del 8% del PIB de Catalunya, i també el pas previ a la independència. Segons la republicana, la pedagogia a Madrid no té sentit i cal divulgar que amb una Catalunya lliure la qualitat de vida seria molt més elevada.

Mireia Ingla

Si no tinguéssim aquest dèficit fiscal seríem un país de primera amb serveis de qualitat. Vivim per sota les nostres possibilitats.




A part de lluitar pel concert econòmic, Ingla es compromet a ajudar les pimes, els autònoms i les exportacions per generar l'ocupació i sortir de la crisi. Ingla assegura que cal facilitar al màxim la creació d'empreses per part de l'administració i evitar posar pals a les rodes.

Segons Ingla, és necessari lluitar contra el frau fiscal i establir un impost per a les grans fortunes. Com a filosofia pel que fa als impostos, la republicana assegura que cal posar tots els instruments per assegurar que pagui qui més té.

Sobre la crisi immobiliària, Ingla proposa que part del parc de l'habitatge d'entitats financeres es posi a disposició de lloguer social i també la dació de compte per saldar els deutes hipotecaris amb bancs i caixes.

Ingla ha fet una crida a fer desaparèixer les diputacions, i apostar pels municipis, les cormaques i les vegueries. En aquest sentit, també és partidària de suprimir el ministeri de Sanitat i Cultura, ja que les competències estan traspassades.

La candidata al Senat ha sortit en defensa del sistema d'immersió lingüística i ha advertit que està en perill. Segons Ingla, aquesta és una eina que ha donat resultat fins ara, tot i remarcar que el català encara està en inferioritat.

Mireia Ingla

A Catalunya no hi ha conflicte lingüístic però el català necessita més protecció que el castellà.




El cicle d'entrevistes continua aquest dimecres amb torn per al PP. El president local popular i candidat al Congrés, Jordi Carreras, serà l'entrevistat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.