ERC-RCat-Sí referma la seva aposta pel concert econòmic per al 20-N


  • Comparteix:

Mireia Ingla, Anna Simó i Artur Royo

Mireia Ingla, Anna Simó i Artur Royo

ERC-Rcat-Sí reitera la seva aposta pel concert econòmic i destaca que la redistribució de la riquesa a l'Estat espanyol ha arribat al seu límit. Així ho ha exposat la portaveu del grup parlamentari d'ERC al Parlament, Anna Simó, durant una visita a la seu local del partit, on també ha remarcat que el país ha de gestionar els seus impostos i, després, plantejar la cooperació amb els altres territoris de l'Estat espanyol. Simó també ha destacat la importància que aquest acord econòmic passi per un referèndum popular abans d'anar a Madrid.

La proposta econòmica de la candidatura independentista de cara a les eleccions del 20 de novembre passa per la demanda del concert econòmic. Segons assegura Simó, aquesta és una de les solucions 'transitòries' que necessita el país, ja que l'objectiu final és la independència. La portaveu d'ERC al Parlament ha subratllat, també, que la redistribució de la riquesa ha de tenir un límit, ja que perjudica Catalunya.

Anna Simó

Cal canviar el centre de gravetat. És molt diferent quan tu tens la caixa i fixes una quota per pagar a l'Estat espanyol.


ERC-RCat-Sí considera imprescindible tancar, en aquest sentit, un acord amb el suport majoritari de les forces polítiques catalanes i, sobretot, amb el vistiplau de la societat catalana. D'aquesta manera, Simó considera cabdal fer un referèndum popular amb l'acord que esdevingui del Parlament, perquè el president Artur Mas ho traslladi a Madrid 'amb garanties que l'Estat espanyol no es pugui fer enrere'.

La portaveu parlamentària ha estat acompanyada de la candidata al Senat i presidenta local d'ERC, Mireia Ingla, i del coordinador del Vallès Occidental Sud de Reagrupament, Artur Royo.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.