CiU proposa ampliar les famílies nombroses per incloure-hi persones majors de 65 anys


  • Comparteix:

CiU vol potenciar les polítiques de conciliació familiar

CiU vol potenciar les polítiques de conciliació familiar

Ampliar el concepte de família nombrosa per incloure el càrrec de persones d'edat avançada, concedir bonificacions fiscals a les empreses que ofereixin servei de llar d'infants per als empleats i potenciar convenis laborals amb horaris més flexibles. Aquestes són les propostes en matèria de polítiques familiars que CiU portarà al Congrés espanyol a partir de les eleccions d'aquest diumenge, amb l'objectiu de facilitar una millor conciliació entre la vida laboral i la familiar.

La federació nacionalista proposa ampliar l'estatus de família nombrosa, que ara contempla tenir tres fills, per tal d'incloure aquelles famílies amb dos fills i una persona major de 65 anys al seu càrrec. El president local de CiU, Jordi Puigneró, ha assegurat que es tracta d'una mesura econòmicament viable que permetria ajudar famílies que actualment assumeixen grans despeses.

Jordi Puigneró

Les càrregues econòmiques d'una família amb tres fills són semblants a les que tenen una persona gran al seu càrrec.


Puigneró també ha explicat que el seu partit proposarà al Congrés establir bonificacions fiscals per aquelles empreses que ofereixin un servei de llar d'infants als seus empleats amb fills de zero a tres anys. A més, els nacionalistes proposen dotar de més drets a les parelles de fet i modificar els convenis laborals per tal de permetre una major flexibilitat d'horaris d'entrada i sortida que afavoreixi la conciliació de les responsabilitats laborals i familiars.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.