ICV-EUiA situa les energies renovables com a pilar de les polítiques de sostenibilitat


  • Comparteix:

L'acte ha tingut lloc a la xurreria La Moderna

L'acte ha tingut lloc a la xurreria La Moderna

ICV-EUiA assegura que apostar per les energies renovables resulta més econòmic que mantenir el model actual basat en l'energia nuclear. Així ho ha explicat la número 2 per la llista ecosocialista de Barcelona al Congrés, Laia Ortiz, en l'acte central que la formació local ha celebrat aquest dimecres. El president local del partit, Joan Calderon, ha aprofitat l'acte per posicionar ICV-EUiA com 'un punt de trobada entre el federalisme i l'independentisme'.

Segons Ortiz, construir una central nuclear és caríssim però amb el pas del temps el seu rendiment fa que s'amortitzi. Un fet, explica, que no hauria d'impedir apostar per un model verd i sostenible que no suposi un risc de seguretat i salubritat per a la ciutadania.

La candidata número 2 al Congrés ha explicat que l'Estat espanyol està debilitat perquè ha d'importar les fonts d'energia.

Laia Ortiz

El 80% de la nostra energia depèn del petroli, del gas o de l'urani. Cap d'aquests recursos no els tenim al país i això ens afebleix econòmicament.





De la seva banda, el president local de la formació ecosocialista, Joan Calderon, ha assegurat que el seu partit fa una aposta per l'autodeterminació de Catalunya. Calderon ha puntualitzat que els ciutadans han de decidir el seu futur lliurement per triar si volen mantenir el model actual, optar per la independència o la via federalista.

Joan Calderon

Entenem que el dret a decidir ha de ser això: consultar la ciutadania i preguntar-li què vol fer com a poble.






El president local també ha insistit que cal apostar per una major participació dels ciutadans en la presa de decisions polítiques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.