Eva Bermúdez (PSC): 'Defensem els serveis públics com a garantia social'


  • Comparteix:

Bermúdez durant l'entrevista

Bermúdez durant l'entrevista

La número 15 del PSC a la demarcació de Barcelona, Eva Bermúdez, adverteix que més retallades no són la solució per a la crisi econòmica i aposta per mantenir els serveis públics com a garantia de cohesió social. A l'entrevista electoral de Cugat.cat, Bermúdez defensa incentivar la creació de llocs de treball d'alt valor afegit a través de potenciar sectors econòmics. Mira l'entrevista a Cugat tv

Bermúdez ha reconegut que l'economia està massa basada en el factor de la mà d'obra i que hi ha un llarg camí per millorar en sectors de valor afegit. També ha remarcat que posaran èmfasi en els aturats de llarga durada i el jovent sense feina.

Eva Bermúdez

Volem estimular l'ocupació perquè les empreses contractin sobretot joves i aturats de llarga durada.




La socialista ha remarcat que és impossible rebaixar la pressió fiscal i mantenir l'actual nivell de serveis socials. En aquest sentit, aposta per millorar la capacitat de finançament de les administracions a través de pressió fiscal a les rendes més altes i a les grans empreses.

En sanitat, Bermúdez defensa un nou impost en tabac i alcohol - excepte al vi i al cava - per finançar aquest servei i també una transferència a les comunitats autònomes per garantir aquestes prestacions.

La candidata del PSC ha remarcat que cal racionalitzar les administracions perquè siguin més eficaces i perquè, en el cas de diputacions i consells comarcals, mantinguin la cooperació amb els municipis. Pel que fa al Senat, Bermúdez proposa una reforma perquè sigui un cambra territorial efectiva.

Bermúdez ha defensat el darrer Estatut i n'ha elogiat el nivell de competències aconseguit i la millora del finançament. La candidata del PSC es mostra partidària d'aprofundir l'actual relació econòmica en un sentit federal i tem que negociacions d'altres partits, en al·lusió a CiU i al PP, obtingui pitjors resultats en aquest àmbit.

Bermúdez ha sortit en defensa del paper del PSC al Congrés i ha assegurat que ha influït en les decisions del PSOE en defensa de Catalunya. La candidata considera que cal deixar el debat sobre el grup propi del PSC al Congrés per més endavant.

En matèria social, Bermúdez ha defensat els matrimonis d'un mateix sexe i la llei que regula l'avortament i ha alertat que en cas que el PP les anul·li seria fer 'un pas enrera'. En paral·lel, ha defensat que el proper govern ha de mantenir i ampliar els serveis socials com l'educació i la sanitat així com la necessitat d'aprofundir la llei de dependència. La candidata considera que en aquests moments cal més atenció als serveis socials.

Eva Bermúdez

S'han de destinar recursos a les famílies vulnerables, a la llei de dependència, a les pensions i garantir el subsidi d'atur.




Amb aquesta entrevista Cugat.cat tanca el cicle electoral després d'haver conversat amb representants de totes les formacions locals que concorren als comicis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.