CiU guanya de nou unes generals a Sant Cugat i el PP puja a la segona posició


  • Comparteix:

Cues per votar a Sant Cugat aquest diumenge

Cues per votar a Sant Cugat aquest diumenge

CiU torna a guanyar unes eleccions espanyoles a Sant Cugat amb més del 40% del vot després de dos comicis generals amb el PSC com a primera força local. El PP puja a la segona posició en detriment dels socialistes, com ja va passar a les nacionals i a les municipals passades. ICV-EUiA passa de cinquena a quarta força, mentre que ERC queda en cinquè lloc tot i millorar el percentatge de vot respecte les municipals. Mira el reportatge de la nit electoral a Cugat tv

CiU passa el 40 % dels vots amb més de 15.000 suports. D'aquesta manera, obté la primera plaça a les generals després de dues victòries del PSC a les eleccions espanyoles a Sant Cugat. L'última victòria nacionalista en aquests comicis va ser ara fa 11 anys. Amb aquest resultat, la federació encadena un cicle triomfal des de les darreres eleccions nacionals, a partir de la qual van catapultar-se a la Generalitat.

Amb gairebé 8.000 sufragis, el PP escala fins a la segona plaça de la ciutat amb gairebé un 20% del vot i deixa enrere el PSC. D'aquesta manera, els populars es consoliden com a segona força després d'haver obtingut aquest lloc en els darrers comicis nacionals i locals. En canvi, els socialistes han perdut gairebé la meitat de vots en quatre anys: han passat de més de 13.000 sufragis a poc més de 6.000.

ICV-EUiA puja al quart lloc i deixa enrere ERC, que passa a ser la cinquena força. Els ecosocialistes han millorat els resultats de fa quatre anys i han superat el 8% de suports amb més de 3.300 paperetes. Els republicans han retrocedit lleugerament respecte els darrers comicis espanyols i han quedat a poc d'arribar al 8% amb uns 3.000 vots.

Altres forces van obtenir suport de santcugatencs tot i no aconseguir cap representació a la demarcació de Barcelona. Són Escons en Blanc (1'9%), UPyD (1'2%), Pirata.cat (0'8%), PACMA (0'7%), Anticapitalistes (0'5%), Plataforma per Catalunya (0'5%) i Unió Comunista d'Espanya (0'08%).

El vot nul ha registrat un fort augment en aquests comicis. Ha fregat l'1'5% dels sufragis, quan en les darreres eleccions espanyoles no va arribar al 0'3%. El vot en blanc ha estat similar al de fa quatre anys i ha superat l'1'6%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.