20-N: Radiografia dels resultats per col·legis electorals


Temes relacionats

CiU basa la majoria absoluta en el suport al centre, Valldoreix i Mira-sol (24/mai/11)

28-N: dos de cada tres col·legis van donar la majoria absoluta a CiU ( 1/des/10)


  • Comparteix:

Les xifres col·legi per col·legi aporten dades sobre el comportament electoral dels santcugatencs

Les xifres col·legi per col·legi aporten dades sobre el comportament electoral dels santcugatencs

CiU va aconseguir la victòria a les eleccions espanyoles a Sant Cugat gràcies a uns resultats molt regulars a tot el municipi. El PP va pujar fins al segon lloc en treure avantatge al PSC a Mira-sol, Valldoreix i a bona part del nucli de la ciutat. Els socialistes, tot i el descens al tercer lloc, recuperen les victòries a alguns espais del centre del municipi respecte les municipals. ICV-EUiA i ERC obtenen resultats similars a tota la ciutat. Aquestes són algunes de les lectures, col·legi electoral per col·legi electoral, dels resultats de les eleccions generals de fa dos caps de setmana.

CiU va guanyar les eleccions espanyoles per primera vegada en 12 anys gràcies a una hegemonia a gairebé tot el terme municipal. Els nacionalistes van quedar primera força a quasi bé tots els col·legis del centre, els districtes i Valldoreix. Les excepcions van ser les Planes i alguns punts de votació del centre, que van caure del cantó socialista. D'aquesta manera, els nacionalistes traslladen a les generals uns resultats molts similars als que van obtenir a les nacionals i municipals.

Les eleccions generals han estat les de la consolidació del PP com a segona força del municipi després d'haver-ho estat també a les darreres municipals i nacionals. Els populars obtenen els millors resultats al nucli de la ciutat - per exemple, als col·legis de l'Escola d'Arquitectura, del Pi d'en Xandri i de les Piscines del Parc Central - a Mira-sol i a Valldoreix, zones on només queden per darrere de CiU. Els salts endavant dels populars segueixen la tendència a l'alça de les dues darrers cites electorals

L'avanç del PP al centre de la ciutat ha desbancat el PSC del segon lloc. Els socialistes, però, recuperen posicions als col·legis de la plaça del Coll, el Collserola i Impulsis. D'aquesta manera, el PSC torna a ser primera força en punts de votació on havia guanyat CiU a les darreres municipals. Així recuperen feus tradicionalment socialistes a la ciutat.

ICV-EUiA i ERC van aconseguir la quarta i la cinquena plaça, respectivament, per uns resultats molts similars a tot el terme municipal, ja que va haver-hi una diferència de 120 vots entre les dues forces. De fet, a Mira-sol i a alguns punts de votació del centre els republicans superen els ecosocialistes, però ICV-EUiA té uns resultats més regulars a tot Sant Cugat, fet que els permet obtenir el quart lloc. La regularitat dels ecosocialistes contrasta amb la de les darrers municipals, on van sobresortir als districtes i Valldoreix.

Les Planes registra un comportament totalment diferenciat respecte la resta del municipi. El PSC venç a aquest districte i el PP queda en segon lloc. CiU és tercera, pocs vots per davant d'ICV-EUiA.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.