El govern, satisfet amb el projecte del CIT en eficiència energètica i manufactura


Temes relacionats

El CIT optarà a fons europeus relacionats amb l'eficiència energètica i l'emprenedoria (19/mar/14)

El CiT participa a les primeres jornades de finançament científic i innovació social ( 6/feb/14)

Els municipis del CiT treballen per atraure més inversions a l'entorn de la B-30 (17/gen/14)


  • Comparteix:

El Catalonia Innovation Triangle (CIT), del qual forma part la ciutat, ha obtingut aquest dimecres la primera aprovació del departament d'Empresa i Ocupació al seu Projecte d'Especialització Territorial (PECT), que ha d'optar a obtenir finançament de la Unió Europea (UE). Situada en el marc de l'estratègia d'especialització intel·ligent definida per la Generalitat, RIS3 CAT, la proposta de Sant Cugat, Rubí i Cerdanyola consisteix en impulsar projectes d'eficiència energètica i manufactura avançada, a més d'una xarxa de suport a l'emprenedoria.

En una reunió al Parlament amb el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, i el secretari general d'Empresa i Competitivitat, Pere Torres, el CIT ha exposat les línies mestres del seu projecte per optar als fons europeus d'ajudes de l'estratègia Europa 2020. A la trobada han participat les alcaldesses de Sant Cugat, Rubí i Cerdanyola, Mercè Conesa, Carme Garcia i Carme Carmona, respectivament.

El PECT vallesà ha de complir amb els cànons d'especialització intel·ligent RIS3 CAT que marca la Generalitat i és per això que les tres representants han acudit al Parlament per presentar la proposta. La intenció és fomentar l'eficiència energètica, les manufactures avançades i l'emprenedoria, per tal d'incentivar una economia més sòlida i moderna. Conesa s'ha mostrat confiada que aquestes ajudes europees fomentaran una economia més dinàmica que generi més llocs de treball i coneixement.

Mercè Conesa

Ens volem assegurar que el nostre territori rebi fons per estimular una economia més dinàmica i que generi més llocs de treball i coneixement.


La presentació ha causat una bona primera impressió al secretari general d'Empresa i Competitivitat, Pere Torres, que ha explicat que cal continuar treballant sobre aquesta primera proposta, basant-se en un model econòmic modern i que agrupi els esforços dels ajuntaments, empreses i centres de recerca.

Pere Torres

És un primer contacte amb la Generalitat per veure si el plantejament encaixa. És així, però cal seguir treballant sobre aquesta base.


La convocatòria oficial per presentar el projecte podria ser a l'octubre, segons ha explicat Torres. El territori del CIT, que inclou Sant Cugat, Rubí i Cerdanyola, té 220.000 habitants. També acull 10.000 empreses, 5.000 investigadors i 60.000 estudiants. A més, genera el 3% de l'activitat econòmica de Catalunya i dóna feina a 90.000 treballadors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.