Quirón i IDC Salud ultimen la seva fusió per crear un nou segell sanitari


  • Comparteix:

Exterior de l'IdcSalud Hospital General de Catalunya / Foto: Doctoralia.es

Exterior de l'IdcSalud Hospital General de Catalunya / Foto: Doctoralia.es

El Grup Hospitalari Quirón i IDCsalud, que gestiona l'Hospital General de Catalunya a Sant Cugat, preveuen segellar un acord de fusió per a finals d'aquest mes. La unió es convertirà en una de les companyies més grans del sector amb una quarantena de centres i una plantilla amb més de 17.000 empleats.

La companyia mantindrà el nom de Grup Hospitalari Quirón i serà presidida per María Cordón i Víctor Madera. La família Cordón seguirà en l'accionariat i en els òrgans de govern de la futura companyia resultant.

Les dues companyies destaquen que l'operació 'confirma el procés de consolidació que ja ha ocorregut en altres països d'Europa', mentre Quirón recorda que sempre ha defensat la necessitat el sector hospitalari a l'Estat, 'molt fragmentat en l'actualitat'. Segons apunten, el màxim beneficiat d'aquesta operació corporativa serà el pacient, que tindrà la possibilitat de ser atès en una xarxa assistencial de cobertura, amb 40 hospitals distribuïts en 13 comunitats autònomes i més de 30 centres mèdics perifèrics que complementaran l'accés al servei sanitari.

40 hospitals i més de 17.000 treballadors
La suma dels dos grups farà que es converteixi en el primer de l'Estat espanyol en nombre de pacients atesos i en superfície assistencial, amb la gestió de 40 hospitals, dels quals sis són universitaris, com el de Sant Cugat, més de 30 centres sanitaris, sis residències i l'únic Institut de Recerca Sanitària privat acreditat per l'institut de Salut Carlos III.

Oferirà més de 6.200 llits, amb més de 17.000 empleats i altres 8.000 col·laboradors mèdics. La labor assistencial cobrirà totes les especialitats mèdiques, destacant en el diagnòstic i tractament de patologies cardiovasculars i oncològiques.

L'activitat conjunta el 2013 es va situar entorn de cinc milions de consultes, un milió i mig d'urgències, més d'un milió d'estades hospitalàries, 220.000 ressonàncies magnètiques i més de 100.000 tractaments oncològics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.