Sant Cugat té en actiu 11 cooperatives que generen 331 llocs de treball


Temes relacionats

El concurs d'emprenedoria social dóna lloc a tres cooperatives amb nou empleats ( 8/jul/14)


  • Comparteix:

El Taller Jeroni de Moragas, una de les 11 cooperatives de la ciutat

El Taller Jeroni de Moragas, una de les 11 cooperatives de la ciutat

La ciutat té 11 cooperatives de treball activades, un 36% d'elles a Valldoreix, segons el Mapa Cooperatiu 2014 que s'ha presentat aquest dilluns a la Jornada de Cooperatives. L'estudi, elaborat per l'Ajuntament, constata que aquestes empreses generen una ocupació de 331 llocs de treball. Del nombre de treballadors, un 29% són majors de 45 anys i un 13% tenen alguna discapacitat.

L'àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament ha confeccionat una prospecció de les cooperatives de Treball Associat de la ciutat que funcionen actualment. Alvent, Centre Infantil Quitxalla, Construccions Valldoreix, Cugat Móvil, Dapsi Sant Cugat, Doble Via, Instal·lacions Bea, La Mega Tienda, Los Excéntricos, Musicar i Taller Jeroni de Moragas són les cooperatives que operen.

L'estudi constata una important descentralització de les cooperatives sent Valldoreix el territori que més empreses d'aquest tipus acull. La segueixen el centre de la ciutat (27%), Mira-sol (18%), la Floresta (9%) i les Planes (9%).

Les cooperatives generen una ocupació de 331 llocs de treball, dels qual 75 són socis treballadors i 256 persones treballadores. D'aquest últim grup, un 74% són dones i el 26% homes. Un altre percentatge que destaca el consistori és que el 29% dels empleats tenen més de 45 anys i el 13% tenen algun tipus de discapacitat.

El tinent d'alcalde d'Economia i Ocupació, Carles Brugarolas, ha assegurat que el consistori té l'obligació d'activar els seus recursos per evitar 'escletxes importants' en la inserció laboral.

Carles Brugarolas

El mercat no sempre funciona bé i si no intervenim hi haurà col·lectius que tindran problemes per inserir-se.


La majoria de cooperatives que funcionen al municipi tenen entre 10 i 30 anys d'antiguitat i es dediquen al tercer sector (36%). La resta treballen en la construcció (27%), la gestió cultural (18%) i el comerç especialitzat (18%).

El mapa elaborat per l'Ajuntament també exposa que el 45% d'aquestes empreses tenen previsió de creixement; que el 36% tenen presència internacional; i que el 55% no fan plantejaments a llarg termini.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.