Sant Cugat és la ciutat de la comarca que més empreses va crear al 2013


  • Comparteix:

Vista àeria de Sant Cugat / Foto: Google Maps

Vista àeria de Sant Cugat / Foto: Google Maps

Sant Cugat és el municipi del Vallès Occidental que més empreses va crear al 2013, un total de 102, segons l'informe territorial anual de la demarcació de la Diputació i la Cambra de Comerç. L'estudi constata que Sant Cugat també és la ciutat que més llocs de treball va generar amb 1.101.

La Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa, amb seu a la nostra localitat, han presentat aquest dimecres aquesta anàlisi que mostra una millora gradual de l'activitat econòmica a la demarcació amb els indicadors socioeconòmics més favorables dels darrers sis anys. A l'estudi destaca que Sant Cugat va ser líder a la comarca per ser el municipi que més empreses (102) va crear al 2013, a diferència de Sabadell que va ser el que més en va perdre (110).

Les dues ciutats també lideren en positiu i en negatiu la classificació en creació i destrucció de llocs de treball. Sant Cugat va crear 1.101 llocs de feina respecte el 2012, mentre que Sabadell en va perdre 1.447. La nostra localitat és, després de Sabadell i Terrassa, la ciutat que major nombre de llocs de treball concentra (15'3%).

En l'apartat dedicat a l'atur, Sant Cugat és la tercera ciutat de la comarca amb la taxa d'atur més baixa (9'2%), després de Matadepera (6'9%) i Gallifa (8'3%). El municipi amb més atur és Badia (25'2%).

Altres indicadors marquen que el 18% de les 200 empreses líders en facturació del Vallès Occidental el 2012 tenen la seu social al municipi. Entre les 10 primeres es troben les santcugatenques ISS Facility Services, Boehringer Ingelheim i Roche Diagnostics.

El document també aporta dades poblacionals. Sant Cugat apareix com el municipi que més incrementa la població al 2013, amb 1.162 habitants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.