El soterrament de l'alta tensió estarà completat abans d'acabar l'any


Temes relacionats

Puig lamenta l'afany de protagonisme de GxV ( 7/jun/14)

Gent per Valldoreix acusa l'Ajuntament i l'EMD de 'deixadesa' amb l'alta tensió ( 7/jun/14)

La Generalitat tornarà els 1'5 milions de l'alta tensió en els propers dos anys ( 5/feb/14)

Casajoana: 'La Generalitat té el compromís de tornar el deute de l'alta tensió' (30/oct/13)

Comença la col·locació de les línies d'alta tensió que aniran soterrades (10/oct/13)


  • Comparteix:

Imatge d'una torre d'alta tensió

Imatge d'una torre d'alta tensió

El soterrament de les línies d'alta tensió que passen per Valldoreix i Mira-sol estarà completat abans d'acabar l'any. Així ho ha avançat a Cugat.cat el president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, qui ha explicat que l'empresa ha marcat com a termini el 8 de desembre.

L'execució de les obres i el calendari s'ha donat a conèixer aquest divendres en el marc de la comissió de seguiment del soterrament, formada per representants de la direcció general d'Energia i Mines de la Generalitat, l'Ajuntament, l'EMD i de Fecsa-Endesa.

Actualment, s'està treballant en la cimentació de la darrera torre i està previst reiniciar els treballs després de l'estiu per tenir-los completats abans d'acabar l'any. Falten per executar, entre d'altres, les connexions dels pous, el muntatge de la torre i la conversió. Això implicarà talls en el subministrament per fer les connexions una vegada acabada l'obra.

El president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, ha recordat que el retard en aquesta obra ha estat precisament motivat per la darrera torre, que s'ha canviat d'emplaçament.

Josep Puig

El problema ha estat amb l'última torre, que s'ha canviat per si algun dia s'ha d'ampliar l'autopista. Ha estat necessari localitzar els propietaris i indemnitzar-los.


Pel que fa al pagament de l'obra, la Generalitat tornarà a l'Ajuntament i l'EMD de Valldoreix en els propers dos anys els 1'5 milions d'euros que les dues administracions locals van avançar a compte del govern per finançar el soterrament de l'alta tensió. La Generalitat ha consignat per aquest any un primer pagament de 472.000 euros, que es completarà amb dues aportacions més el 2015 i el 2016.

La línia d'alta tensió que està soterrant Fecsa-Endesa té més de 100 anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.