Els restauradors lamenten que el decret de terrasses inclogui horaris no pactats


Temes relacionats

Els restauradors i l'Ajuntament pacten tancar 30 minuts abans les terrasses (30/set/14)


  • Comparteix:

Els horaris de les terrasses generen polèmica

Els horaris de les terrasses generen polèmica

El Gremi de Restauradors lamenta que el nou decret municipal de funcionament de les terrasses inclogui alguns horaris no pactats amb l'entitat. El seu president no entén que l'horari de cap de setmana d'hivern s'hagi retallat mitja hora i afirma que l'horari de tancament dels dies feiners durant l'estiu, fixat a les onze de la nit, havia quedat obert a futures negociacions. Malgrat aquestes discrepàncies, Xavier Vendrell destaca l'actitud negociadora de l'Ajuntament i s'emplaça a seguir parlant per a un millor acord.

Vendrell ha explicat que és la primera vegada que l'Ajuntament s'ha avingut a negociar i ha destacat que fruit d'aquestes converses s'ha eliminat del primer esborrany del decret una retallada del 25% de les taules durant el periode d'hivern. Un altre dels avenços ha estat allargar mitja hora l'horari de tancament durant el periode d'hivern de diumenge a dijous, que ha passat dels dos quarts de d'onze inicials a les onze de la nit, com reflecteix el decret.

Malgrat aquests canvis, Vendrell lamenta que la nova regulació estableixi l'horari de tancament d'estiu dels dies feiners -de diumenge a dijous- a les onze quan, segons afirma, havia quedat obert a negociació i que els caps de setmana d'hivern pateixin una retallada de mitja hora.

Segons Vendrell, s'havia consensuat la retirada de les terrasses a dos quarts d'una i finalment el decret estableix les dotze de la nit.

Xavier Vendrell

No estic d'acord amb coses que no vam pactar. És el cas de l'horari d'estiu, que va quedar per definir, i de la mitja hora dels caps de setmana d'hivern.


Vendrell no oblida la necessitat de trobar un punt d'entesa entre les necessitats dels restauradors, el dret a l'oci i el dret al descans del veïns.

En aquest mateix sentit s'ha expressat la presidenta de l'Associació Sant Cugat Comerç, entitat que representa part dels restauradors. Maite Pérez ha emplaçat les parts implicades a solucionar aquesta situació, sense oblidar la necessitat de tirar endavant els negocis en una època complicada.

Maite Pérez

Han de conviure els veïns amb els locals però no cal oblidar que la restauració són negocis i no s'hauria de retallar les possibilitats de tirar endavant.


Xavier Vendrell i Maite Pérez consideren que s'ha de seguir parlant amb el consistori amb l'objectiu d'acabar de definir els punts de trobada entre els restauradors i les necessitats dels veïns.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.