11 projectes optaran a convertir-se en cooperatives o empreses socials


Temes relacionats

El concurs d'emprenedoria social dóna lloc a tres cooperatives amb nou empleats ( 8/jul/14)

Tres projectes guanyen el primer concurs d'emprenedoria cooperativa (26/nov/13)

El concurs d'emprenedoria de l'Ajuntament acull quatre projectes cooperatius (17/oct/13)


  • Comparteix:

La segona edició del concurs d'Emprenedoria i Economia Social de l'Ajuntament aplega 11 projectes, sis més que l'any passat. Les quatre candidatures guanyadores rebran assessorament, un espai d'oficina i una subvenció municipal de fins a 20.000 euros perquè puguin convertir les propostes en cooperatives o empreses d'economia social.

El certamen està organitzat pel consistori i és una iniciativa pionera a Catalunya. Els projectes que es presenten opten a rebre assessorament i una subvenció perquè es consolidin i puguin convertir-se en cooperatives o empreses amb finalitats socials.

L'objectiu és promoure l'esperit emprenedor i crear nova ocupació, especialment en els col·lectius més vulnerables. En aquest sentit, un dels requisits per presentar-se és que una persona de cada equip estigui a l'atur. El jurat també valorarà el fet que entre els impulsors hi hagi persones de més de 45 anys. A més, en cas que les cooperatives guanyadores es consolidin, cal que el 75% dels nous llocs de treball que generin s'ocupin amb gent del Servei d'Ocupació Municipal (SOM).

En aquesta segona edició, s'han presentat 11 projectes, sis més que l'any passat. Ara, havent finalitzat el període d'inscripció, s'obrirà un procés que durarà dos mesos en què el jurat comprovarà si les propostes compleixen els requisits establerts i les avaluarà. La quantitat econòmica de la subvenció és la mateixa que en la primera edició: un ajut inicial de 2.000 euros i un de 18.000 més en funció dels resultats.

L'Ortiga, Sinergia 360 i Sabor Afegit són les entitats que van guanyar la 1a edició d'aquest concurs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.