El món financer, universitari i tecnològic s'alineen per fomentar l'emprenedoria


Temes relacionats

La ciutat acull i promou el nou VITA Sant Cugat Entrepreneurship Center (21/oct/14)


  • Comparteix:

Foto de família dels acords / Foto: Localpres

Foto de família dels acords / Foto: Localpres

Promoure l'emprenedoria, l'activitat econòmica i l'ocupació és el compromís que ha adquirit aquest dimarts el consistori, a través de la Fundació Sant Cugat Actiu, les Escoles Gimbernat, GFT i Banc Sabadell. Els acords converteixen les Escoles Gimbernat i GFT en 'copartners' del centre d'emprenedoria social VITA Sant Cugat Entrepreneurship Center, que promou l'Ajuntament. L'acord amb Banc Sabadell implica que l'entitat financera participi en l'estratègia emprenedora i comercial de la Fundació Sant Cugat Actiu.

L'Ajuntament ha segellat una aliança estratègica que, en darrer terme, vol generar ocupació a partir de la creació de nova activitat econòmica i de la millora de la competitivitat de l'economia urbana per continuar garantint la igualtat d'oportunitat i la cohesió social. Aquesta premisa entronca amb els acords signats amb GFT IT Consulting i les Escoles Universitàries Gimbernat que, amb el compromís, es converteixen en 'copartners' del nou centre d'emprenedoria social que promou el consistori: el VITA Sant Cugat Entrepreneurship Center.

Tant la multinacional tecnològica com el centre universitari han instal·lat part del seu equip d'innovació al VITA Sant Cugat Entrepreneurship Center. GFT acompanya diversos equips d'emprenedors en termes tecnològics, mentre que els alumnes de les Gimbernat reben assessorament. GFT ha aportat 45.000 euros per a l'arrencada del programa, més 15.000 més anuals a partir de 2015. El centre universitari ha donat el tret de sortida amb 25.000 euros i una aportació anual de 6.000 a partir de l'any vinent.

El director d'estudis multimèdia de les Gimbernat, Manel Taboada, ha expressat l'impacte que suposa per als alumnes una oportunitat com el VITA.

Manel Taboada

Intenta promoure que els nostres graduats pensin que més enllà de la seva formació, vegin possibilitats per a l'emprenedoria.


Des de GFT, el director de delivery, Miquel Febrer, ha comentat que la seva suma al projecte també respon a un plantejament estratègic.

Miquel Febrer

Som conscients que no tots els millors professionals estan a GFT, per tant, sempre estem oberts a buscar aliances.


L'acord amb Banc Sabadell introdueix l'entitat financera en l'estratègia de treball de la Fundació Sant Cugat Actiu per donar suport al programa d'emprenedoria i a les iniciatives d'impuls al comerç urbà. A més, el Sabadell oferirà línies de finançament específiques, xerrades de formació i altres serveis de suport al teixit emprenedor.

El director regional Catalunya Est de Banc Sabadell, Enric Garcés, ha destacat que l'acord respon a la voluntat de l'entitat de potenciar 'la plaça que és Sant Cugat'.

Enric Garcés

Volem potenciar la plaça que és Sant Cugat.


Brugarolas ha aprofitat per apuntar dades sobre 'la bona salut' econòmica de la ciutat. El titular econòmic, a banda de subratllar el creixement rècord del nombre d'empreses, ha apuntat que l'última taxa internaual d'atur situa una reducció del 10% i un creixement internaual del 6'5% dels llocs de feina.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.