'Els senyors del boom', nou llibre del Grup Barnils sobre la bombolla immobiliària


Temes relacionats

El Grup Barnils investiga les arrels del projecte Castor en un nou llibre (25/nov/13)

Un llibre revela que Garzón coneixia les tortures a independentistes al 1992 (17/abr/13)


  • Comparteix:

Portada del llibre de Gemma Garcia Fàbrega

Portada del llibre de Gemma Garcia Fàbrega

Dilluns surt a la venda 'Els senyors del boom', el nou llibre d'Edicions Saldonar i el Grup Barnils sobre la bombolla immobiliària als Països Catalans. El llibre, escrit per la periodista Gemma Garcia Fàbrega, explica com es va inflar la bombolla i qui i com s'hi va enriquir.

L'estudi s'articula a partir de les actuacions de nou empreses capdavanteres valencianes, balears i catalanes: Grup Llanera, Astroc, Marina d'Or, Grup Drac, Grup d'Empreses Abel Matutes, Sacresa, Habitat, La Caixa i CatalunyaCaixa. Les conclusions de l'anàlisi verifiquen que l'auge i la caiguda de les empreses immobiliàries van tenir un patró comú i que els responsables van disposar de la complicitat de les esferes polítiques i la connivència social i mediàtica. El llibre té un pròleg del president del Grup Barnils, David Bassa, i un epíleg del periodista Xavier Vinader.

'Els senyors del boom' és el tercer volum de la col·lecció Periodistes d'Edicions Saldonar, en què membres del Grup de Periodistes Ramon Barnils publiquen textos d'interès general i d'impacte mediàtic que han estat silenciats o tractats insuficientment pels mitjans de comunicació. El primer número de la col·lecció va ser 'Et presento el jutge Garzón', de Sònia Bagudanch, i el segon, 'Castor: la bombolla sísmica', de Jordi Marsal.

L'obra es presenta dimecres de la setmana que ve, a les set de la tarda, a la seu de la Federació de Veïns i Veïnes de Barcelona, al carrer d'Obradors, 6.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.