L'EMD redueix els comptes i prioritza el manteniment de carrers davant la inversió


Temes relacionats

El nou conveni amb Sant Cugat possibilita que Valldoreix mantingui pressupost ( 4/nov/13)


  • Comparteix:

El manteniment de carrers, prioritat per a l'EMD als nous comptes

El manteniment de carrers, prioritat per a l'EMD als nous comptes

L'EMD portarà a aprovació uns comptes de 8'3 milions, un 3'4% menys que l'any anterior a causa de la caiguda de subvencions. La inversió, de 292.000 euros, es redueix a la meitat per la voluntat del govern d'incloure projectes que puguin enllestir abans del final del mandat, al juny. La prioritat de CiU-Actuem és el manteniment de carrers, on dobla el pressupost des de despesa ordinària arribant als 300.000 euros. En el conveni econòmic amb l'Ajuntament, les aportacions que una administració ingressa a l'altra varien -en els dos casos- en 100.000 euros respecte el 2014, sent l'aportació de Valldoreix a Sant Cugat en negatiu.

El vocal d'Economia, Xavier Gavaldà, ha presentat en audiència pública la proposta de pressupostos de l'EMD per a l'any vinent, davant una dotzena de persones. Els nous comptes presenten una reducció del 3'4% motivada per la caiguda d'ingressos en el capítol de subvencions i per la intenció del govern de no incrementar un endeutament baix del 25% -el màxim permès és del 75%- amb una gran partida inversora. Unes inversions que al 2015 baixen a la meitat pel desig de CiU-Actuem que preveure només actuacions que puguin completar abans d'acabar el mandat al juny.

Així, l'EMD preveu destinar a inversions 292.000 euros, una xifra inferior als 300.000 euros que s'endurà el manteniment de carrers amb una partida procedent de la despesa ordinària i que al 2015 es veu doblada. En una entrevista a Cugat.cat, Gavaldà explica que és aquí on l'equip de govern 'demostra un esforç econòmic' amb una actuació que estalviarà el manteniment de carrers en cinc anys.

Xavier Gavaldà

Hi ha poca inversió perquè destinem els diners a manteniment perquè és un estalvi a llarg termini. Té una amortització llarga.


El pastís inversor es veu capitalitzat pels 100.000 euros del manteniment de la finca de Can Monmany. També s'inclouen 60.000 euros per a marquesines i 89.000 euros per a l'escola Ferran i Clua, per a la connexió de gas i millores pedagògiques. L'escola bressol rebrà 5.000 euros per a l'arrenjament del pati.

A l'hora de dissenyar els comptes l'EMD ha preferit no preveure el primer pagament que li deu la Generalitat en concepte pels diners que Valldoreix va avançar al govern pel soterrament de l'alta tensió, malgrat estar previst al 2015. Gavaldà sí que està pendent que abans es pugui materialitzar la possibilitat que l'EMD pugui recórrer del romanent de tresoreria per invertir en patrimoni si el govern espanyol dóna llum verda.

Pel que fa al conveni econòmic amb l'Ajuntament, els comptes elaborats preveuen que Sant Cugat ingressi a Valldoreix 6'2 milions, 100.000 euros menys que a l'any anterior. El motiu és que l'EMD tirarà d'unes bestretes mensuals més altes -pactades al conveni- i ara no gaudirà d'una liquidació a l'alça com a l'any anterior.

Pel que fa a l'aportació de Valldoreix a Sant Cugat, l'EMD envia 2'4 milions, 100.000 euros més que al 2014. L'explicació que ha donat Gavaldà és que Sant Cugat no ha reduït el dèficit dels serveis que presta a Valldoreix i per aquest motiu la contribució valldoreixenca és més alta.

Al torn de preguntes del públic, els assistents s'han interessat per la possibilitat que l'EMD prevegui en el futur la creació d'una quarta línia de bus. Gavaldà ha confirmat que s'està estudiant el tema i que es podria incloure el projecte als comptes dins la partida de despeses no previstes en cas que l'EMD li doni llum verda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.