El Yuzz entrega els premis amb la defensa d'emprendre a Sant Cugat


Temes relacionats

El projecte AIRK, guanyador del concurs YUZZ, al 'Sant Cugat a fons' (11/nov/14)

Un projecte de disseny de 'drones' guanya el concurs Yuzz a Sant Cugat ( 6/nov/14)

Descobrim projectes empresarials 'Yuzz' al 'Sant Cugat a fons' ( 3/oct/14)

Arrenca el concurs d'emprenedoria Yuzz amb 20 projectes (30/mai/14)


  • Comparteix:

El projecte Yuzz ha entregat aquest dijous a l'ajuntament els diplomes als guanyadors de l'edició d'enguany, un acte que ha servit per reivindicar la voluntat d'aquest projecte per ajudar els joves a trobar estímuls per treballar i emprendre al municipi. El projecte de disseny de 'drones' per enregistrar imatges des de l'aire (AIRK) de David Matanzas ha obtingut el primer premi de l'edició d'enguany. El guardonat ha destacat que el gran valor d'aquest projecte és l'oportunitat que suposa per conèixer els guanyadors dels altres centres de l'Estat espanyol.

El programa Yuzz, impulsat pel Centro Internacional Santander Emprendimiento (CISE), disposa de 24 seus repartides a tot l'Estat espanyol. A Sant Cugat aquest programa es desenvolupa amb el suport de l'Ajuntament, que aporta prop de 18.000 euros cada any per fer-lo realitat, i aquesta és la 4a edició.

El Yuzz consisteix en un programa de formació i assessorament per a joves d'entre 18 i 30 anys que desenvolupen projectes de base tecnològica. Una vintena de joves emprenedors han pogut fer servir infraestructures i recursos del municipi, a més dels consells de tutors i experts, per impulsar les seves idees. Finalment, però, els projectes desenvolupats han estat vuit.

Tot plegat per aconseguir un retorn a la ciutat en forma de nous i joves empresaris, persones que apostin per la ciutat a l'hora de formar-se i triar un espai per desenvolupar les seves idees, tal com ha explicat el tinent d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació, Carles Brugarolas.

Carles Brugarolas

Constatem que el Yuzz deriva en nova ocupació a Sant Cugat. És per això que els tres primers guardonats reben com a premi estades en centres locals d'emprenedoria.


El primer lloc ha estat per a David Matanzas, que ha desenvolupat un projecte de 'drones' per gravar imatges des de l'aire anomenat AIRK. Aquest negoci es desenvoluparà en dues fases. En la primera, que es completarà en poques setmanes, es comercialitzarà el disseny dels 'drones' semiprofessionals, que permetran enregistrar imatges des de l'aire amb una càmera incorporada. La segona fase serà la de desenvolupar la part professional, la d'uns dispositius que tindran una autonomia d'uns 60 minuts i estaran orientats a tasques de manteniment de terrats, control d'incendis i videovigilància, entre d'altres.

Com a premi, Matanzas viatjarà en les properes setmanes a Sillicon Valley amb la resta de guanyadors de l'Estat espanyol. Matanzas també ha obtingut una estada gratuïta d'un any al Sant Cugat Trade Center. Per Matanzas, el gran valor del premi és poder conèixer altres emprenedors.

David Matanzas

El viatge és un premi molt bo però crec que el millor regal és conèixer la resta de guanyadors perquè farem 'networking'.


El projecte DFAMWorks de Quim Muntal ha quedat en segona posició. Es tracta d'un programa informàtic per optimitzar la impressió en 3D. Muntal també ha guanyat una estada anual gratuïta al Trade Center.

La tercera posició ha estat per a Núria Costa i el seu projecte per comercialitzar productes alimentaris a Àsia, Cetexpo. El seu premi ha estat una estada gratuïta d'un any al centre d'emprenedoria Vita.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.