El govern en minoria de Valldoreix no aconsegueix aprovar uns pressupostos 'de mínims'


  • Comparteix:

L'EMD de Valldoreix haurà de prorrogar els pressupostos del 2006 almenys fins després de les eleccions municipals. El govern de Montserrat Turu no ha pogut aprovar uns comptes 'de mínims', ja que està en minoria des de la crisi oberta per la renúncia i expulsió del vocal Narcís Clavell. L'oposició acusa la presidenta de l'EMD de negar-se a dialogar, mentre que Turu critica CiU i PP per aprofitar-se d'un cas de 'transfuguisme'.

El govern de Valldoreix pretenia aprovar una modificació pressupostària 'de mínims' que incrementava els salaris del personal d'acord amb l'IPC i a les noves valoracions dels llocs de treball. La proposta també preveia destinar 147.000 euros a la compra de serveis i 700.000 euros a diverses inversions, especialment per augmentar el pressupost de les obres de reforma de la Casa de la Vila.

La proposta ha quedat bloquejada perquè només els vocal del govern, que són minoria, l'han avalat. La presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, ha acusat els grups de l'oposició -CiU i PP- de voler paralitzar l'acció de govern aprofitant-se d'un cas de 'transfuguisme', en al·lusió a la renúncia i posterior expulsió de l'equip de govern del vocal Narcís Clavell.

Montserrat Turu

Vostès volen que no avancem. És trist que utilitzin de manera oportunista un cas clar de transfuguisme. Estan paralitzant l'administració.


De la seva banda, CiU i PP han responsabilitzat la presidenta Turu de la falta d'acord sobre la proposta de pressupostos. Els dos grups han expressat algunes discrepàncies sobre el contingut dels comptes, però sobretot per la forma en què s'han negociat. El portaveu de CiU, Marc Monells, ha acusat el govern valldoreixenc d'utilitzar el 'xantatge' per forçar l'oposició a aprovar els pressupostos.

Marc Monells

Fan xantatge. Diuen que si no aprovem el pressupost ens tiraran a sobre el personal, el CEIP, la gent gran... Això és xantatge.


El vocal no adscrit i antic membre del govern de Valldoreix, Narcís Clavell, tampoc no ha donat suport a la modificació pressupostària. Clavell ha tornat a negar les acusacions de transfuguisme i ha responsabilitzat la presidenta de l'EMD del retard que arrossega l'aprovació dels pressupostos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.