L'estació de FGC de Valldoreix experimenta el creixement més gran amb un 10'7% més d'usuaris


  • Comparteix:

Valldoreix ha registrat 1012.000 usuaris durant el 2003.

Valldoreix ha registrat 1012.000 usuaris durant el 2003.

L'estació de Valldoreix ha experimentat durant l'any passat el creixement més important en el número de viatgers de totes les estacions que Ferrocarrils de la Generalitat té a la ciutat. Amb més d'un milió d'usuaris, l'estació valldoreixenca ha crescut un 10'7% respecte el 2002. Segons fonts de Ferrocarrils, l'estació de Valldoreix s'ha convertit en l'estació de referència per molts usuaris, amb cotxe, que provenen d'altres punts de Sant Cugat.

Valldoreix s'ha convertit en l'estació de referència per milers d'usuaris dels Ferrocarrils que, provinents d'altres punts de Sant Cugat, prefereixen deixar el cotxe a l'aparcament de l'estació i agafar el transport públic per anar al seu punt de destinació. Aquesta és una tendència que s'ha consolidat durant el 2003 a Sant Cugat si tenim en compte el número d'usuaris (1.012.453) registrat a Valldoreix.

Aquesta xifra significa un augment de més del 10%. Per Albert Tortajada, cap d'explotació dels FGC, l'estació de Valldoreix aglutina usuaris que provenen d'altres punts de Sant Cugat i que opten per deixar el seu cotxe en aquest punt:

Albert Tortajada

L'usuari no és de Valldoreix sinó que aparca el cotxe i provè d'altres llocs de Sant Cugat.


Pel que fa als usuaris de la resta d'estacions, Sant Cugat ha experimentat un creixement d'1'35% amb 3.394.557 viatgers; Les Planes (+ 1'54%) amb 234.186 usuaris i La Floresta (+0'2%) amb 268.515.

Ferrocarrils, d'altra banda, ha anunciat que, abans del 2006, totes les estacions estaran adaptades per persones amb mobilitat reduïda. En aquest sentit, es reformarà l'estació de Mira-sol, encara pendent, i s'acabarà la de La Floresta. Segons Tortajada, aquesta última té pendent encara la connexió entre les dues andanes:

Albert Tortajada

Ens falta l'estació de Mira-sol i enllestir la conexió entre les dues andanes de La Floresta. Ho farem abans del 2006.


Ferrocarrils de la Generalitat ha transportat, en total, 73 milions de viatgers durant el 2003, el que representa un increment del 4'2% respecte l'any anterior.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.