L'Ajuntament assessorarà sobre la Llei de l'Impost de Societats amb una xerrada


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la Coordinadora d'Entitats Esportives

Imatge d'arxiu de la Coordinadora d'Entitats Esportives

L'Ajuntament farà una xerrada per assessorar les entitats sobre la Llei de l'Impost de Societats que afecta directament la seva gestió. La jornada, que es farà dilluns de la setmana vinent entre dos quarts de set de la tarda i dos quarts de nou del vespre a la Casa de Cultura, porta per títol 'Com afecta la reforma fiscal i la llei de transparència a les entitats no lucratives?' i combinarà una part teòrica amb una part eminentment pràctica.

L'objectiu és informar totes les entitats de la ciutat sobre l'afectació que suposa la reforma fiscal per al 2015 impulsada per l'Estat espanyol i en especial l'Impost de Societats.

Amb la implementació de la Llei de Transparència, la Llei de Mecenatge, la reforma fiscal i modificacions en el model 347, en els propers mesos, les entitats no lucratives es trobaran amb diverses novetats en l'àmbit normatiu que afectaran directament la seva gestió.

A partir de la reforma fiscal aprovada a finals de novembre, totes les associacions (veïnals, AMPA, culturals, socials, esportives, entre d'altres) estan obligades a presentar la declaració de l'Impost de Societats i a portar una comptabilitat per partida doble d'acord amb el Pla General Comptable d'associacions i fundacions catalanes.

Durant la jornada es donaran a conèixer quines han estat les principals novetats d'aquesta reforma fiscal i també s'explicarà com afecta la Llei de Transparència a les associacions.

Programa de la jornada

- Obligació de totes les associacions de presentar l'Impost de Societats.

- Obligació de totes les associacions de portar una comptabilitat per partida doble.

- Obligació de presentar el model 347 (signatura digital).

- Altres novetats fiscals (mecenatge, IRPF, IVA).

- Novetats i obligacions relacionades amb la llei de transparència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.