Àmbit B30 crea projectes per impulsar el treball en xarxa entre les ciutats


  • Comparteix:

L'Ajuntament participa en els projectes

L'Ajuntament participa en els projectes

Sant Cugat participarà, a través de l'Associació Àmbit B30, en el projecte 'Núvol B30' per disposar d'un espai d'emmagatzematge de dades compartides entre els ajuntaments participants. La ciutat també s'implicarà en el programa de Doctorats Industrials (DI) per promocionar aquells relacionats amb la nanotecnologia. Un tercer projecte en curs és BiosensorsB30 en què l'associació aposta per crear un espai d'excel·lència en producció avançada per fabricar productes d'alta tecnologia.

Projecte BiosensorsB30
A través del desenvolupament i la comercialització de biosensors es pretén la creació d'un node d'excel·lència en producció avançada que permeti tenir la capacitat per fabricar productes d'alta tecnologia, introduir tècniques innovadores en la producció i desenvolupar nous processos i tecnologies de fabricació amb l'objectiu de consolidar la indústria existent, la creació de nova indústria i l'atracció de capacitats internacionals.

Aquest projecte ha estat impulsat per l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2), la Fundació Ascamm, el Parc de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona i la Cambra de Comerç de Sabadell, sota la coordinació de la UAB.

Núvol B30 i programa de Doctorats Industrials
Núvol B30 aposta per crear un grup de treball format per 10 ajuntaments, entre ells Sant Cugat, amb l’objectiu de tirar endavant el projecte i analitzar la viabilitat de disposar d’un espai d’emmagatzematge de dades compartit per tots els consistoris.

El programa de Doctorats Industrials (DI) és un projecte per la promoció i difusió dels DI en nanotecnologia impulsats per l'ICN2. El programa de DI és una iniciativa de la Generalitat que, amb la col·laboració del teixit universitari, vol contribuir a la competitivitat i la internacionalització del teixit industrial català, captar talent i formar doctors i doctores per a les empreses en projectes d'R+D+I.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.