Grifols acorda repartir 188 milions d'euros en dividends


  • Comparteix:

Imatge de la junta d'accionistes. / Foto: ACN

Imatge de la junta d'accionistes. / Foto: ACN

La junta d'accionistes de Grifols, amb seu a Sant Cugat, ha acordat aquest divendres el repartiment de 188 milions d'euros en dividends. Els accionistes rebran 0,30 euros bruts per acció a partir del 8 de juny, mentre que l'altra part correpon al dividend a compte pagat a desembre de 0,25 euros bruts per acció. D'aquesta manera, la companyia manté un 'payout' del 40% del benefici net consolidat.

Durant la junta d'accionistes d'aquest divendres, Grifols també ha anunciat un nou pagament de dividend a compte a càrrec dels resultats del 2015 abans de finalitzar l'any.

A més, els accionistes han aprovat els comptes anuals de l'empresa i la modificació del consell d'administració, que es redueix de 13 a 12 membres. D'aquesta manera, s'ha ratificat el nomenament de Carina Szpilka, Iñigo Sánchez-Asiaín i Raimon Grifols, que se sumen als reelegits Anna Veiga i Tomás Dagà, tots ells per un període de quatre anys.

Les principals línies d'actuació de la companyia durant el 2014 s'han centrat en la consolidació del creixement orgànic de totes les àrees de negoci, la integració de la nova unitat de diagnòstic adquirida al 2014, el refinançament del deute i la finalització dels principals projectes per ampliar la capacitat productiva. De fet, el president de la companyia, Víctor Grífols, ha anunciat que el 2022 vol obrir una nova planta, però s'està estudiant encara on ubicar-la. Ha afegit que les obres haurien de començar el 2016.

Durant el 2014, les vendes del grup, dedicat principalment a l'obtenció de plasma i medicaments derivats, van superar els 3.350 milions d'euros i va assolir una plantilla d'uns 14.000 treballadors. Enguany, la companyia celebra el seu 75è aniversari i ha editat un llibre sobre la seva història.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.