Sant Cugat, la ciutat de més de 20.000 habitants amb les pensions més altes


  • Comparteix:

Sant Cugat, de nou lidera un rànquing / Foto: Llar d'avis de Mira-sol

Sant Cugat, de nou lidera un rànquing / Foto: Llar d'avis de Mira-sol

Sant Cugat és el municipi de més de 20.000 habitants amb les pensions més altes, amb 1.132 euros de mitjana, segons l'estadística de pensionistes i pensions 2014 de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat). Per contra, Sant Feliu de Guíxols, amb 757 euros, és la localitat amb les prestacions més baixes. L'Idescat situa el Barcelonès com la comarca amb les pensions contributives més altes (994 euros).

Un dels factors que expliquen les diferències en l'import mitjà de les pensions contributives entre territoris de Catalunya és el diferent pes que hi tenen les pensions provinents del Règim Espacial de Treballadors Autònoms (RETA), ja que sovint són més baixes que els del Règim general. La pensió mitjana provinent del Règim general per a Catalunya és de 980 euros, mentre que la pensió mitjana del RETA se situa en els 631 euros. Així, la Terra Alta té la pensió mitjana més baixa atès que un 63,8% de les pensions provenen del RETA, tres vegades més que la proporció de Catalunya (18,6%).


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.